« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
POČELA ŠKOLA

Prvi dan škole za više od pola milijuna djece

U povodu nove školske godine diljem Hrvatske organiziraju se akcije "Sigurno i vješto u prometu"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

škola

,

prvi dan škole

,

nova školska godina

Nova školska godina počela je danas za više od pola milijuna učenika osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, među kojima je i oko 40 tisuća učenika koji će ove godine u školske klupe sjesti prvi put.

Osim za prvašiće, danas je veliki dan i za nove srednjoškolce, kojih je u prvim razredima 50.542, najviše u četverogodišnjim programima srednjeg obrazovanja, te u gimnazijama i trogodišnjim programima. Novi naraštaj prvašića, kojih je 40.045, najmalobrojniji je dosad, no očekuje se da će od iduće godine njihov broj ponovno početi polagano rasti.

Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić u svojoj je poruci učenicima, kojih je ukupno oko 560 tisuća, pozvala djecu i odrasle da zajedno učine školu ugodnim i poticajnim mjestom za učenje i život, te da se prvašiće s mnogo razumijevanja i strpljenja podupire u novom razdoblju njihova djetinjstva.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs učenicima je zaželio školovanje koje će ih svaki dan obogaćivati znanjem i međusobnim razumijevanjem, školsko ozračje protkano prijateljstvom i prihvaćanjem te učitelje koji će im, zajedno s roditeljima, svojim primjerom biti istinska potpora u učenju i u izboru ispravna puta.

U povodu nove školske godine diljem Hrvatske organiziraju se akcije "Sigurno i vješto u prometu" kojima se odrasle, posebno vozače, upozorava na pojačan oprez na cesti. Zagrebačka policija najavljuje da će usmjeriti sve svoje snage na sigurnost djece, s obzirom da se samo u Zagrebu ove godine oko osam tisuća prvoškolaca uključiti u promet.(hina/metro-portal)

06.09.2010. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh