« Zagreb
objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan
COOL

Prvi adventski vodič kojeg stvara umjetna inteligencija

Kod umjetne inteligencije je sve moguće. I da imamo „bijeli Božić" i da cijeli grad zaživi onako kako smo do sada naviknuli

Advent by AI
Advent by AI (Arhiva)
Više o

umjetna inteligencija

,

Advent u Zagrebu

,

advent

,

AI

Tko se sjeća snijega u prosincu? Jel to nešto za pojesti? Ove godine najavljena je još jedna iznadprosječno topla i suha zima. Nema ni kvartovskih adventskih lokacija, a nema niti minglanja na Gornjem gradu. Razlog potonjem su građevinski radovi i Zagreb prekriven skelama. Pomalo distopijska slika ovogodišnjeg Adventa. Stoga ne preostaje ništa drugo nego upaliti maštu.

Na sreću, kod umjetne inteligencije je sve moguće. I da imamo „bijeli Božić" i da cijeli grad zaživi onako kako smo do sada naviknuli. Ali i da umjesto fasada padaju - mačke. One će se barem dočekati na sve četiri. Tako je nekako umjetna inteligencija vizualno zamislila ovogodišnji Advent u Zagrebu što se može vidjeti iz priložene ilustracije.

AI ADVENT
Uz krilaticu „Bolje da padaju mačke nego fasade" iz zagrebačkog startupa Divan.hr predstavili su najnovije izdanje adventskog vodiča. Ova platforma ponikla iz Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER) već godinama prati društvena događanja u Zagrebu i okolici, ali najistaknutiji su upravo njihovi adventski vodiči. Ove godine im u njegovom stvaranju pomažu alati umjetne inteligencije.

Ovogodišnji će Advent definitivno ostati zapamćen po pješačkoj zoni u Masarykovoj i kontroverznim šarenim mačkama na cesti. Naime, nekima su mačke bile trn u oku dok su drugi rado okidali fotografije s njima što ih je učinilo pravom gradskom atrakcijom. Novi predmet rasprave su i ondje postavljene crvene kućice. U svakom slučaju, mislimo da će to biti jedna od uspješnijih, ali i veselijih adventskih lokacija, a zato smo i odlučili da šarene mačke budu nositelj ovogodišnjeg vizualnog identiteta našeg vodiča kojeg ovisno o aktualnoj tematici redovito osvježavamo", ističe voditelj projekta Maroje Sabljić.

U duhu još jedne tople zime, u ovom ćete se adventskom vodiču kvalitetno i smrznuti i utopliti, svatko prema željama. Naime, umjetna inteligencija će kao pridruženi član Divanovog tima u nadolazećim tjednima nuditi preporuke za adventske izlete, zimske aktivnosti ali i brojne koncerte na toplom te najbolja mjesta za iće i piće - naravno, koliko joj bude poznato. Za sve ostalo pomoći će joj ljudska ruka, a tko zna - možda ova suradnja dozove i željno iščekivani bijeli Božić.

28.11.2023. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh