« Život
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
podvig

Prva žena preplivala Atlantik

Jennifer Figge nakon 25 dana u oceanu isplivala na plaži u Trinidadu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Atlantik

,

Jennifer Figge

,

preplivala Atlantik

,

prva žena preplivala Atlantik

Jennifer Figge doplivala je do plaže u Trinidadu na Karibima i postala prva žena koja je preplivala Atlantski ocean, nakon što je 12. siječnja skočila u more na obali Zelenortske Republike, kod afričke zapadne obale.

Ta 56-godišnja sportašica sanjala je o preplivavanju Atlantika još od svoje 12. godine. Figge je planirala stići do Bahama ali je zbog vjetrovitog nevremena skrenula skoro 1610 kilometara s predviđenog smjera i završila u Trinidadu 5. veljače.

Odiseju namjerava nastaviti plivajući od Trinidada do Djevičanskih otoka, i tamo se očekuje krajem veljače nakon čega se vraća u Aspen u Koloradu i svom najdražem ljubimcu, aljaškom malamutu Hanku.

Figge je dnevno plivala najviše do osam sati, a pratila ju je ekipa na katamaranu, na kojem je ona i spavala. Svako se jutro budila u sedam sati i odmah pojela spremljenu tjesteninu i pečene krumpire. Po noći je jela meso, ribu i maslac od kikirikija kako bi u organizam svakodnevno unijela oko 8000 kalorija koje je potrošila tijekom plivačkih dionica. (hina/metro-portal)

08.02.2009. 12:41:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh