« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
NADZOR

Provjerite je li vaš listić ispravno zabilježen

Ako želite znati je li vaš glas ispravno prebrojan, zapišite serijski broj listiće pa kasnije na Internetu provjerite kako je zaveden

Glasački listić na referendumu
Više o

referendum o EU

,

nadzor glasanja

,

provjera listića

Ukoliko želite sudjelovati u provjeri transparentnosti i korektnosti postupanja prilikom obrade podataka dobivenih našim neposrednim izjašnjavanjem, zapišite si kao privatan podatak broj listića na kojem ćete zaokružiti svoje ZA ili PROTIV ulaska RH u EU.

Svi će listići biti elektronski evidentirani, i putem interneta moći ćete provjeriti odgovara li podatak s Vašeg listića onome što ste zaokružili. Naravno, nitko ne zna Vaš broj, niti Vi znate čiji, tako da je tajnost očuvana, a mogući nezadovoljnici se mogu okupiti i tražiti provjeru ili poništenje rezultata referenduma ukoliko se dodatnim provjerama ( javnim izjašnjavanjem tipa peticija ili sl. ) ukaže da je bilo odstupanja i nepravilnosti.

Molimo, proslijedite ovu informaciju što prije, te se ogranizirajte u grupe koje će stajati ispred izbornih mjesta i usmeno ili pismeno ( transparent ) preporučivati svim glasačima da postupe jednako, tj. zapišu si serijski broj svog glasačkog listića. To nije zahtjevan posao, jer se svakih sat vremena sigurno može naći neki slijedeći dobrovoljci koji će isto tako po sat vremena proslijeđivati dotičnu informaciju dalje.

Referendum je uspješan, ukoliko je proveden na pošten način. Za uspješnost tu nije bitan rezultat ZA ili PROTIV - bitno je da bude ono što je istinska većina odlučila.

Kako je već ustavnim promjenama uvjeta provođenja ovog referenduma drastično prekršen uvjet o demokratičnosti, očito se treba svojski boriti da se očuva ovo malo što je od nje preostalo.

22.01.2012. 12:23:03
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Tatjana
    25.01.2012. 13:11
    Ok, zapisala sam svoj broj listića i što sada? Gdje ga mogu provjeriti ili je još rano? Bilo bi dobro da objavite adresu na kojoj to možemo učiniti. Pozdrav!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh