« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ZELENI SAVJET

Provedite odmor u ekološkoj kući na drvetu

POGLEDAJTE GALERIJU - Danski par sagradio je unutar starog kestena 'zelenu' kuću za goste koja je potpuno ekološka, savršena za odmor, ali i život

(Romina N McGuinness/MWN)
Više o

ekologija

,

kuća na drvetu

,

zelena kuća

,

Perche dans la Perche

,

Claire Stickland

,

Ivan Payonne

Sagrađena unutar stoljetnog kestena, kuća 'Perche dans la Perche' smještena u danskom nacionalnom parku Le Perhce, jedinstven je zaokret prema zelenoj arhitekturi i dizajnu.

Vlasnici Claire Stickland i Ivan Payonne željeli su sagraditi nešto što će biti u skladu s lokalnim okolišem i krajolikom, a njihovo drvo bilo je pravi odgovor.

''Jedino pitanje bilo je uklapanje konstrukcijskih planova oko grana. Drvo samo po sebi, crvena cedrovina, savršeno je zato što ne traži nikakvu obradu, zapravo, što manje obrađivanja, tim bolje'', kaže Claire Stickland.

Par je za izolaciju iskoristio Triso alumnij te konoplju i sivu vodu u kuhinji i za tuš.

''Htjeli smo staviti suhe toalete, ali budući da je to kuća za goste nismo htjeli da to bude čudno bilo kome, jer to može biti pitanje kulture. Možda sagradimo odvojenu jedinicu u polju gdje bismo ih mogli postaviti jer su pogodni za okoliš'', objašnjava Stickland.

Što se tiče grijanja nisu imali drugog izbora osim struje jer je solarna energija zbog lišća drveta neučinkovita metoda. Sva je posteljina u sobama izrađena od organskog pamuka.

Sva hrana koja se poslužuje je organska i proizvedena u tom kraju, a par jede vrlo malo mesa kako ne bi poremetili prirodnu ravnotežu regije. Džem se radi od voća koje raste u regiji, a kruh, mlijeko, kava i sok od jabuke također su lokalnog podrijetla.

Više o ovoj zelenoj kući na drvetu pogledajte ovdje.

Piše: Romina McGuinnes/Metro World News
26.01.2010. 14:34:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh