« Zdravlje
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
ŠTO RADITI

Protiv dosade na plaži

Otkrivamo male tajne aktivnog ljetovanja kako ne biste s godišnjeg odmora došli još umorniji nego što ste otišli

Kako izbjeći dosadu na plaži
Kako izbjeći dosadu na plaži (Zvonimir Krstulović)
Više o

zabava

,

plaža

,

ljeto

,

odmor

,

dosada

Vjerojatno se svatko od vas barem jednom susreo s problemom dosade na plaži. Ljeto je, prži sunce, ne moraš se ni pomaknuti, ležiš na ležaljci, ispred tebe prekrasno more, a tebi je dosadno. I odmah te počinje hvatati tjeskoba da nisi normalan, da ti treba psihijatar ako ne želiš da te u četrdesetima ubije depresija i bezvoljnost za stvarima za kojima si prije toliko žudio i koje vesele svaku psihički zdravu osobu.

Što napraviti u tom trenutku, što poduzeti da ti sjedenje na plaži ponovo postane zanimljivo i ispuni te srećom kakvom zaslužuješ i za kakvu si platio smještaj nakon čitave godinje dreždanja za stolom u nekoj firmi? Za početak bi moglo pomoći da iznajmiš pedaline, ako se već ne usudiš zasjesti na opasno brzi skuter za koji ti možda treba i nešto nalik vozačkoj dozvoli.

Pogledajte fotogaleriju!

Pedaline ti mogu pružiti osjećaj akcije, naročito one koje imaju ugrađeni mali tobogan. Otpedaliraš daleko na pučinu i tamo se na tom toboganu spustiš ravno u čisto, nedirnuto more. I shvatiš da je baš to ono što ti je trebalo... Da se malo makneš od gomile i dobiješ širi uvid...

Što poduzeti da vam sjedenje na plaži ponovo postane zanimljivo i ispuni vas srećom kakvu svatko zaslužuje i za kakvu ste platili smještaj nakon što ste čitavu godinu proveli za stolom u svojoj firmi?

Tamo na plaži ostavio si kćerku da se igra u pijesku, ženu da čita knjigu i sve one ostale turiste da besmisleno ulaze i izlaze u more. A ti misliš svoje misli... kako ćeš ove godine svakako naći dinamičniji posao i kako ćeš više vremena posvetiti samome sebi. Odmah se počneš bolje osjećati. Depresija se povlači, nestaje dosada. More ti postaje izuzetno privlačno, skoro pa mistično. Odlaziš toliko daleko da za sljedeće ljeto počinješ planirati neko jedrenje.

Ogromno more i samo ti i još nekoliko okorijelih morskih vukova koji te podučavaju morskim tajnama, a ti ih pak kasnije prenosiš svojoj kćerci koja te polako prestaje smatrati inertnim dosadnjakovićem.

Okrećeš pedalinu i vraćaš se na plažu. Žena te jedva prepoznaje zbog sjaja koji ti se licem proširio kao oteklina.

11.08.2013. 16:01:00
    

Vezana galerija
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh