« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
to hoćemo čuti

Protiv bora borite se tamnom čokoladom!

Prepustite se omiljenom užitku bez osjećaja krivnje - bit ćete ljepši i zdraviji

(Corbis)
Više o

bore

,

crna čokolada

,

dermatologija

Dnevna porcija čokolade mogla bi zaštititi kožu od negativnih učinaka starenja, sudeći po najnovijem istraživanju. Tako su žene dobile još jedan, možda do sada i najbolji razlog da se prepuste dražima čokolade bez osjećaja krivnje jer uživanje u čokoladi može pomoći da bore nestanu.

Rezultati su pokazali da svega nekoliko kockica najomiljenije poslastice na svijetu preventivno djeluje na pojavljivanje bora izazvanih negativnim utjecajem ultraljubičastih sunčanih zraka.

Istraživanje su proveli stručnjaci s Dermatološkog fakulteta u Londonu, a pojedini rezultati ukazuju na to da bi čokolada u drastičnoj mjeri mogla smanjiti i rizik od obolevanja od raka.

Treba obratiti pažnju na to da korisne učinke čokolade mogu osjetiti samo osobe koje konzumiraju crnu čokoladu koja je izuzetno bogata antioksidantima koji se u prirodi nalaze u zrnu kakaoa, glavnom sastojku crne čokolade.

Znanstvenici su zaključili da je koža onih ispitanika koji su svakodnevno uživali u crnoj čokoladi mogla podnijeti veću količinu ultraljubičastih zraka koje se krivi za pojavu bora i oštećenje tkiva kože.

05.11.2009. 15:23:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh