« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NIJE USPJELO

Prosvjednici na Tajlandu prekidaju pregovore s vladom

Nakon dvaju susreta premijera Abhisita Vejjajive i ''crvenih košulja'', prosvjednici su objavili kako su razlike između njih nepremostive

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Thaksin Shinawatra

,

Abhisit Vejjajiva

,

crvene košulje

,

Tajland prosvjed

"Crvene košulje", prosvjednici koji već dva tjedna na ulicama Bangkoka traže ostavku tajlandske vlade, prekinuli su u utorak pregovore s premijerom ocijenivši ih "neuspješnim".

Nakon dvaju susreta premijera Abhisita Vejjajive i "crvenih", pristaša bivšeg premijera u progonstvu Thaksina Shinawatre, u nedjelju i u ponedjeljak koje je televizija izravno prenosila, prosvjednici su objavili da su zaključili kako su razlike između njih nepremostive.

"Pregovori nisu uspjeli i već su završeni", rekao je Jatuporn Prompan, predstavnik prosvjednika. "Želimo ostavku za 15 dana, a vladi treba devet mjeseci", kazao je.

"Crvenokošuljaši" koji se oslanjaju na seljake sa sjevera i sa sjeveroistoka zemlje, koji su Thaksinova uporišta, počeli su prosvjede 14. ožujka.

Ističu da Abhisit zastupa interese tradicionalnih elita u Bangkoku - kraljevske palače, visokih dužnosnika, sudaca - koje optužuju za prisvajanje bogatstava i povlastica. (hina/metro-portal)

30.03.2010. 09:31:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh