Metro-portal.hr

objavljeno 30.03.2010. 09:31:35
NIJE USPJELO

Prosvjednici na Tajlandu prekidaju pregovore s vladom

Nakon dvaju susreta premijera Abhisita Vejjajive i ''crvenih košulja'', prosvjednici su objavili kako su razlike između njih nepremostive

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

"Crvene košulje", prosvjednici koji već dva tjedna na ulicama Bangkoka traže ostavku tajlandske vlade, prekinuli su u utorak pregovore s premijerom ocijenivši ih "neuspješnim".

Nakon dvaju susreta premijera Abhisita Vejjajive i "crvenih", pristaša bivšeg premijera u progonstvu Thaksina Shinawatre, u nedjelju i u ponedjeljak koje je televizija izravno prenosila, prosvjednici su objavili da su zaključili kako su razlike između njih nepremostive.

"Pregovori nisu uspjeli i već su završeni", rekao je Jatuporn Prompan, predstavnik prosvjednika. "Želimo ostavku za 15 dana, a vladi treba devet mjeseci", kazao je.

"Crvenokošuljaši" koji se oslanjaju na seljake sa sjevera i sa sjeveroistoka zemlje, koji su Thaksinova uporišta, počeli su prosvjede 14. ožujka.

Ističu da Abhisit zastupa interese tradicionalnih elita u Bangkoku - kraljevske palače, visokih dužnosnika, sudaca - koje optužuju za prisvajanje bogatstava i povlastica. (hina/metro-portal)

30.03.2010. 09:31:35
http://metro-portal.hr/prosvjednici-na-tajlandu-prekidaju-pregovore-s-vladom/36695/