« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
STOP ACTA

Prosvjedi protiv ACTA-e diljem Lijepe naše

Unatoč hladnom i nepovoljnom vremenu, građani Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke i Pule odlučili su iskazati svoje nezadovoljstvo ovim međunarodnim sporazumom

Prosvjednici u slavonskoj prijestolnici
Prosvjednici u slavonskoj prijestolnici (www.osijek-danas.com)
Više o

prosvjed

,

SOPA/PIPA

,

ACTA

,

stop ACTA

,

prosvjedi ACTA

Prosvjedi protiv ACTA-e održali su se danas u više hrvatskih gradova, a osim Zagreba nezadovoljnici su se okupili i u Splitu, Rijeci, Osijeku te Puli.

Organizatori prosvjeda "Stop ACTA" su putem društvenih mreža pozvali protivnike tog dokumenta na nenasilno okupljanje, unaprijed se ograđujući od onih koji žele iskoristiti prosvjed za druge ciljeve.

U Zagrebu se ispred Ministarstva vanjskih i europskih poslova okupilo 200-tinjak, većinom mlađih aktivista, dio njih s maskama Anonymousa i istaknutim transparentima "Stop ACTA" i "Stop cenzuri interneta".

U Rijeci se po hladnoći i buri okupilo stotinjak prosvjednika s transparentima i karakterističnim maskama Guya Fawkesa, a prosvjed je prošao mirno.

Na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića u prosvjedu je sudjelovalo 200-tinjak uglavnom mladih aktivista. Jedan od njih pozvao je predsjednika Republike Ivu Josipovića da "pažljivo" pročita tekst sporazuma, jer drži da nije ni malo bezopasan. Kontrola svih i svega "za nas mlade ali i sve ostale koji se zalažu za istinsku demokraciju i slobodu privatnosti je nedopustiva, a ACTA ide upravo tim putem", istaknuo je taj aktivist.

U Splitu se s početkom u 15 sati na Peristilu okupilo stotinjak ljudi, kojima su se pridružili i splitski laburisti.

Dio prosvjednika je imao masku Anonimousa, a u prosvjedu su sudjelovali mirno i bez ikakvih izgreda. Nosili su transparente na kojima je pisalo: "Ne srljajte kao guske u maglu - No acta", "Error 404-Democracy not found", te "Stop cenzuri na internetu".

Zbog jake bure na pulskom trgu Portarata okupilo se svega nekolicina građana koji su transparentima izrazili svoje neslaganje i prosvjedovali protiv međunarodnog sporazuma o zaštiti autorskih prava.

11.02.2012. 19:54:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh