« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
SINDIKAT METALACA:

Prosvjed u Rijeci neće uznemiriti ulagače u brodogradilišta

Sindikat metalaca tvrdi da prosvjed 7. travnja ne može štetiti privatizaciji brodogradilišta, kao što je to izjavio ministar Kalmeta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Žunić/Cropix)
Više o

brodogradilišta

,

Božidar Kalmeta

,

Sindikat metalaca

,

Vedran Dragičević

,

SMH

,

sindikati prosvjed

,

brodogradilišta privatizacija

Sindikat metalaca Hrvatske (SMH) poručio je danas ministru mora, prometa i infrastrukture Božidaru Kalmeti da sindikalni prosvjed u Rijeci, koji je najavljen za 7. travnja, ne može štetiti privatizaciji hrvatskih brodogradilišta i uznemiriti "ozbiljne ulagače", kao što tvrdi Kalmeta.

V. d. predsjednik Sindikata metalaca Vedran Dragičević u priopćenju ističe da prosvjed organizira Savez samostalnih sindikata Hrvatske a ne podružnica SMH-a u brodogradilištu 3. maj, te da će radnici brodogradilišta na prosvjedu zajedno s drugim radnicima iz Primorsko-goranske županije iskazati nezadovoljstvo gospodarskom situacijom u zemlji i svakodnevnim gubljenjem na stotine radnih mjesta.

Time ni na koji način neće otežati mogućnost rješenja i privatizacije 3. maja , kao i drugih hrvatskih brodogradilišta, tvrdi Dragičević.

Sudbina brodogradilišta i dalje je neizvjesna, a Vlada se dosad nije izjasnila niti upoznala sindikate s tzv. varijantom B i predviđenim rješenjima, podsjeća predsjednik SMH-a.

Sudjelovanjem na prosvjedu riječki, kao i radnici iz drugih brodogradilišta, jasno će poručiti Vladi da nisu za stečaj kao rješenje za hrvatska brodogradilišta.

Jasno će se solidarizirati s drugim hrvatskim radnicima koji na svojim leđima nose i najizravnije osjećaju teret gospodarske i socijalne krize, poručuje u priopćenju Dragičević te poziva Vladu da "ozbiljno sagleda poruke s riječkoga prosvjednog skupa". (hina/metro-portal)

01.04.2010. 15:17:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh