« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
Protiv sprege SDP-a i HDZ-a

Prosvjed protiv Horvatinčića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skedlar/CROPIX)
Više o

Cvjetni trg

Danas su u 12:00 h aktivisti Prava na grad i Zelene akcije organizirali mirni prosvjed ispred poglavarstva grada Zagreba. Petstotinjak prosvjednika usporenim je hodom blokiralo promet uz samu zgradu poglavarstva, sat vremena hodajući u koloni hodali oko zgrade. Nakon toga jedan po jedan ulazili su u zgradu i u pisarnici urudžbirali svoje zahtjeve.

Nakon što je to učinilo desetak građana, došla je policija i svakog od njih legitimirala, s pitanjem tko je organizator toga neprijavljenog skupa. Okupljeni su redom odgovarali da nikakvog organizatora nema te da su došli samo kao građani nezadovoljni pogodovanjem gradskih vlasti privatnom investitoru.

Na prosvjedu su viđeni glumci Urša Raukar i Vili Matula, Josip Kregar, dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu, Vesna Teršelić iz Centra za mirovne studije, redatelj Mario Kovač, Teo Celakovski iz Prava na grad, Tomislav Tomašević iz Zelene akcije.

Predstavnici Prava na grad i Zelene akcije su pri tom ponovili kako Gradom vlada sdpovsko-hadezeovska građevinska klijentela, a institucije sustava služe kriminalnoj devastaciji i otimačini prostora te kako nadležno Ministarstvo ne vrši kontrolu i nadzor zakonitosti postupanja gradske uprave, već sudjeluje u organiziranom poduhvatu otimačine javnog prostora u Gradu Zagrebu, a sve poradi devastacije Cvjetnog trga izgradnjom novog lifestyle centra investitora Tome Horvatinčića. (metro-portal)

13.11.2008. 15:23:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh