« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
ANTITAJKUNIZACIJA

Prosvjed Occupy Croatia u Zagrebu i Splitu

Jedna starija gospođa nosila je transparent na kojem je pisalo: "Mladima je san Amerika, a političarima je Amerika u Hrvatskoj"

Bore se za svoje
Bore se za svoje (Occupy Croatia)
Više o

Split

,

Zagreb

,

prosvjed

,

Occupy Croatia

Aktivisti pokreta Occupy Croatia prosvjedovali su u subotu u Zagrebu i u Splitu protiv prijedloga zakona o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske. Aktivisti su se u Zagrebu okupili na Trgu bana Jelačića odakle su se uputili na Trg sv. Marka gdje su Vladi RH poručili da ne pristaju na rasprodaju prirodnih bogatstava i javnih dobara.

"Prodat će vam sve resurse, našu državu. Već su pola prodali. Uskoro ćemo jesti svi iz kontejnera, dok će oni i dalje piti šampanjac i uživati. Nećemo to trpjeti", poručili su okupljenima na Trgu bana Jelačića, na kojemu se, po novinarskoj procjeni, okupilo 70-ak aktivista.

Na transparentima je pisalo "Ne damo naše vode, šume i livade", "Hrvatska nije na prodaju", "Prodane duše", "Privatizacija je Hrvatskoj dala stanje gore od svih zala".

Jedna starija gospođa nosila je transparent na kojem je pisalo: "Mladima je san Amerika, a političarima je Amerika u Hrvatskoj". "Prosvjednu šetnju" nastavili su do Cvjetnog trga gdje su progovorili i protiv poduzetnika Tomislava Horvatinčića.

"On jedan od klasičnih primjera tajkuna koji će sigurno doći u povlašten položaj ako se usvoji taj zakon, kao i Todorić i slični," rekao je Dražen Heroić iz Occupy Croatia.

U Splitu je 20-ak aktivista nezadovoljstvo predloženim zakonom izrazilo mirnom jednosatnom šetnjom od Peristila, preko Rive, do Banovine i natrag.

27.01.2013. 05:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh