« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
SVI NA ULICE!

Prosvjed završen molitvom na Kaptolu

Nakon runde po gradu i skandiranja protiv banaka, Jace, HDZ-a, policije, Bandića i Vidoševića, prosvjednici stigli na Kamenita vrata

Fotografija vijesti
Više o

prosvjed

,

facebook prosvjed Zagreb

Nakon što su u nedjelju prisutni na Cvjetnom trgu izviždali većinu govornika i zatražili prekid govorancija, orijentirajući se na kratke i učinkovite parole koje se izvikuju tijekom marša gradom, Pernar je današnji prosvjed počeo kratkim govorom u kojem je rekao samo da je slijedeći za dva dana na istom mjestu, a 19. ožujka sinkronizirano u većini hrvatskih gradova.

Prosvjednici su odmah krenuli prema HNB-u i rade živi zid oko cijele zgrade uz parole Nedamo HNB. Oko 2 tisuće prosvjednika, uvjerljivo najmanje u zadnjih nekoliko prosvjeda, obilazi blok oko HNB-a skandirajući Jaco, odlazi! i HDZ, lopovi!.

Nakon HNB-a na redu je sjedište HDZ-a na Trgu žrtava fašizma. Prosvjednici su uzvikivali uobičajene parole, pozdravili policiju riječima Vidimo se preksutra i krenuli dalje Zvonimirovom.

Kolona se popunjava putem i skrenula je u Šubićevu, stala pred zgradu SSSH i skandira se Kasno ste se sjetili i Izdaja. Prosvjednici su skrenuli u Vukovarsku i nastavili zaustavljanje pred zgradama.

Pred Plivom su skandirali Oteto, prokleto, pred zgradom Suda Jaci sudite!, a Poglavarstvo je dobilo svoju mjeru sa Bandiću, lopove!

Nije pošteđena ni Erste banka, a pred sjedištem policije skandira se Hrvatska policija - mito i korupcija! Putem Savskom porciju je dobio T-HT, HRT pred novinarskim domom, Vidošević pred HGK, a na kraju su prosvjednici krenuli prema Markovom trgu i zaustavljeni su na Kamenitim vratima.

Dio prosvjednika vratio se na Trg bana Jelačića uz pozdrav Vidimo se u subotu u 18, a dio je otišao put Kaptola pomoliti se za sudbinu Hrvatske.

Uskoro opširnije ....

 

10.03.2011. 18:09:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh