« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
NASILJE

Prošlogodišnja Norijada mirna - ovogodišnju već zasjenilo nasilje

Na Bundeku je jedna maturantica ubodena nožem - što li se još može očekivati do kraja dana

Maturanti na Trgu bana Jelačića
Maturanti na Trgu bana Jelačića (twitter)
Više o

norijada

,

norijada Bundek

Prošle je godine policija privela tek četiri pijana maturanta. Oštećena su tri tramaja, jedan autobus i jedna reklama. Pretprošle je godine bilo tučnjava, nekoliko je vozila oštećeno, a stradala je jedna trgovina i jedan semafor.

Ove pak godine je povorka maturanata do Bundeka prošla u najboljem redu, no situacija se bitno promijenila samo sat vremena kasnije. Jedan od brojnih maturanata, na obali samog jezera, nožem je izbo maturanticu koja je, kao i on, slavila zadnji dan škole.

Na njezinu sreću podivljali maturant ubo ju je nožem u nogu, a u pomoć su joj odmah pritekli liječnici hitne pomoći koji su ozlijeđenu djevojku odmah pregledali, sanirali ranu i prevezli ju u bolnicu, piše Večernji.hr.

Policija je privela nasilnog mladića, a s njim je u postaji završio i njegov prijatelj. Večernji doznaje neslužbeno kako su dvojica mladića maturanti Veterinarske škole i XII. gimnazije.

Kako je je maturant unatoč kontroli i zaštitarima uspio unijeti nož nitko ne zna odgovoriti, a nakon što je grad Zagreb za ovogodišnju proslavu norijade utrošio 300.000 kuna jedin se mogu nadati kako će šteta od proslave biti manja ili jednaka onoj prošlogodišnjoj koja je iznosila 7000 kuna.

Twitteraši vrlo slabo prate ovogodišnju norijadu - detaljniji se izvještaji očekuju tek po završetku ludovanja. 

U 12,00 sati krenula je povorka maturanata prema jezeru Bundek, trasom: Praška - Trg N. Š. Zrinskog - Strossmayerov trg - Tomislavov trg - Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) - Damira Tomljanovića-Gavrana - Bundek. Povorku prati glazba, zdravstvena ekipa i prometna policija.

Na jezero Bundek učenici neće smijeti unijeti alkoholna pića, staklenu ambalažu, niti ostala neprimjerena sredstva, a moći  će kupiti sendviče, vodu, sokove i pivo točeno u plastičnim čašama.

 

17.05.2011. 15:29:07
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    željko
    17.05.2011. 22:32
    nije istina da je ubodena nego se podrapala na đepni nož
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh