« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
REZIME

Norijada 2011. - 12 maturanata privedeno, 6 u Hitnoj

Najjače je odjeknuo sukob nožem dvojice mladića i djevojke na Bundeku, ali nije bilo težih ozljeda

Norijada
Norijada (Dragan Matic / Cropix)
Više o

norijada na Bundeku

,

norijada 2011

,

norijada 2011 zagreb

Šest sudionika norijade je danas do 18.30 primljeno na Zavod za hitnu medicinu gdje im je pružena liječnička pomoć zbog alkohola ili lakših ozljeda, a zagrebačka policija privela je 12 osoba, prenosi Hina. 

Pošto su se maturanti okupili oko podneva na Trgu bana Josipa Jelačića, njih oko pet tisuća pošlo je u povorci prema jezeru Bundeku gdje su stigli oko 14 sati. Zagrebačka policija izvijestila je da je oko 13,15 sati na južnoj strani jezera 20-godišnjak najprije verbalno, a potom i fizičk napao 18-godišnjakinju. U sukob se umiješao 19-godišnjak koji je fizički napao 20-godišnjaka kojemu je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici "Dubravi" gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Na mjestu sukoba liječnici Hitne pomoći pružili su liječničku pomoć 18-godišnjakinji i utvrdili da je ozlijeđena te da je riječ o ogrebotinama. Dvojica mladića koji su se sukobili dovedeni su u službene policijske prostorije na prekršajnu obradu zbog prekršaja po zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policija je izvijestila da je oštećen i jedan tramvaj.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je još jednom maturante da dan koji će pamtiti sav život provedu što je ljepše moguće - veselo, dostojanstveno - te da svoju energiju i mladost usmjere u kreativno druženje, prijateljstvo i zabavu uz bogat program koji im je grad priredio.

U priopćenju koje je gradonačelnik Bandić uputio nakon uznemirujućih vijesti o tome da se na Bundeku, na proslavi Dana maturanata, dogodila nezgoda s teškim posljedicama, stoji da je gradonačelnik provjerio te informacije kod ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Slobodanke Keleuve. Ona ga je izvijestila da je riječ o lakšoj ozljedi potkoljenice maturantice koja je sanirana na licu mjesta i nije bilo potrebe za daljnim intervencijama. Hitna služba ima dvije dežurne ekipe na terenu koje će odmah reagirati na sve moguće nezgode.

Bandić je priopćio da je do 17 sati bilo ukupno sedam liječničkih intervencija te da su, osim spomenute maturantice, dvije osobe s lakšim ozljedama glave prevezene u KBC "Dubravu", jedna osoba s ozljedom noge na KBC Rebro, jedna s istom ozljedom na Sveti Duh, a dvije osobe u pijanu stanju prevezene u KBC "Dubravu".

17.05.2011. 21:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh