« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
18. ROĆKAS

Proslava punoljetnosti Radio Studenta

Radio Student slavi 18 godina, obilježavanje rođendana traje već od listopada, a Student je svojim istančanim glazbenim ukusom dao pečat cijelom Zagrebu

Analena predvodi sjajan lineup
Analena predvodi sjajan lineup (Arhiva)
Više o

Radio Student

,

proslava rođendana

Radio Student ove godine slavi 18. rođendan kojim se obilježava djelovanje prve studentske radijske postaje u Hrvata. Student je već odavno nadišao opis studentskog radija, a ostaje medij koji razmišlja izvan okvira, te je uvijek angažirano služio općem dobru, promicao vrijednosti civilnog društva, informirao i educirao. Od kada postoji Radio Student, već sada davne 1996. godine, glazba je bitan dio njegovog programskog usmjerenja. Student je svojim radom ugazio put mnogim bendovima i neafirmiranim umjetnicima, istovremeno educirajući slušatelje i otkrivajući im nove umjetnike i glazbene pravce.

U duhu toga Radio Student će svojih velikih 18 godina djelovanja obilježiti bendovima s kultnim statusom, onima kojima se predviđa blistava budućnost ili pak onima koji su prijatelji radija, a svi zajedno grade scenu. Središnja proslava punoljetnosti održat će se u subotu, 13. prosinca u zagrebačkoj Močvari, a u goste dolazi kultni post punk bend Analena, perspektivni duo Vvhile iz Beograda, veterani nezavisne scene Šumski, te drage prijateljice Radio Studenta - audiovizualni kolektiv Žen. Sve će u Močvari prije i nakon koncerata pratiti DJ-evi Radio Studenta sa svojom selekcijom kojoj možete testno svjedočiti svakodnevno na 100,5 MHz, a to su Ivan Krželj, Peki Pele, Dj Gospa, Mile, Nodef i Bronco Boobalooga. Početak je od 21 sat, a ulaz je 30 kuna.

U Zagreb se vraća kultni post hardcore bend Analena. Nakon stotine odsviranih koncerata, Analena i dalje ostaje simbol čvrstog i sigurnog zvuka, nemirnih instrumentala i angažiranih poruka, te jedan od najpoznatijih imena alternativne scene.

Još jedni gosti su Šumski, veterani zagrebačke undeground scene, osnovani davne 1991. godine, od kada uporno krivudaju svojim Šumskim putevima ne obazirući se previše na glazbene trendove. Poigravanje s pop elementima i eksperimentiranje s glazbom koje premošćuje žanrovske okvire odlika je ovog egzotičnog trojca, koji će začiniti rođendansko slavlje.

Beogradski indie rock duo Vvhile zapeli su za uho Radio Studentu, a njihova kombinacija punk, noisea i popa već struji eterom na 100,5 MHz. Dvojac Andrija i Stevan su veterani brojnih bendova s DIY reputacijom, a u ovom projektu otkrivaju kako zvuči kada se udruže gitara, efekti, pedale, bubnjevi, dva glasa, buka, šumovi i pop melodija.

Audio-vizualni sastav Žen osnovan je 2009. u Zagrebu, a njihov prošlogodišnji album "I onda je sve počelo" je etiketiran kao kraut-post-math-dreamy-synth-psy-indie rock te se smatra jednim od najboljih prošlogodišnjih glazbenih izdanja. Žen su uvijek drage gošće u eteru Radio Studenta, stoga ovoga puta dolaze odsvirati stare i nove stvari uživo.

Ne podilazeći komercijalnim ograničenjima, te djelujući pod sloganom "radio koji nije za svakoga", Radio Student je ostao uvijek vjeran sebi i svom prepoznatljivom zvuku, te je uz svesrdnu podršku više od 100 volontera, danas među 10 naslušanijih postaja u Zagrebu i postaje radio koji nije za svakoga, ali je poznat svima.

Radio Student slavi 18 godina, obilježavanje rođendana traje već od listopada, a Student je svojim istančanim glazbenim ukusom dao pečat cijelom Zagrebu. Na središnjoj proslavi rođendana 13. prosinca u klubu Močvara nastupiti će Analena, Šumski, Vvhile i Žen, a očekuju nas i skorašnji nastupi Bambi Molestersa, Pips,Chips&Videoclips i Seven That Spells. Obilježavanje rođendana Radio Studenta nastavit će se i iduće godine, jer samo se jednom ima 18...dok se ne napuni 19.

 

Više informacija potražite na www.radiostudent.hr

03.12.2014. 14:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh