« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
ZA DUH I TIJELO

Pronađite eterično ulje koje vam najbolje odgovara

Eterična ulja vam mogu pomoći da ublažite stres, povećate koncentraciju, uspostavite ravnotežu duha i tijela i dobro zaspite

Eterično ulje
Eterično ulje (Deviantart)
Više o

aromaterapija

,

eterična ulja

Aromaterapija je stoljećima pomagala brojnim ljudima. Tako je i danas. Određeni mirisi pomažu nam da se skoncentriramo, odmorimo i um i tijelo i duh. Eterična ulja iz voća, cvijeća i listova mogu poslužiti bilo kome da povrati harmoničnost u domu i svojem životu. Obzirom da su vrlo intenzivna, eterična ulja koristite u vrlo malim količinama. Ako ne znate koja ulja su za vas najbolja, evo nekoliko prijedloga:

Lavanda - miris predivnog cvijeta lavande smatra se jednim od najboljih prirodnih sredstava za smirenje. Smanjuje stres, napetost i tjeskobu i unosi mir u vaš duh i tijelo. Stavite pokoju kap u gorive raspršivače arome nakon posla i začas ćete se opustiti. Stavite pokoju kap i na jastuk ili u kupku i dobar san vam je zagarantiran.

Ruža - ima miris koji budi osjećaj ljubavi i suosjećanja. Koristite ga onda kada želite privući ljubav u svoj život i kad se želite osjećati dobro radi vas samih. Idealni je lijek za slomljeno srce. Stavite nekoliko kapi na zapešće ili ih pomiješajte s temeljnim uljem (poput maslinovog ili nekog drugog) i masirajte kožu po tijelu.

Limun - ulje je savršeno za dane kada se osjećate tužno, kada ste ljuti ili letargični. Idealno je za studente kojima treba više koncentracije. Upalite ga u sobi u kojoj učite ili stavite nekoliko kapi u kupku i ubrzo će vam biti puno lakše učiti, povećat će vam se energija i bolje ćete razmišljati.

Sandalovina - ima opojan mošusni miris koji se stoljećima koristio u hramovima i domovima za pročišćenje zraka. Uklanja napetosti i sve negativne vibracije u kući. idealno je za meditaciju.

Jasmin - iznimno ženstvenog i slatkog mirisa. Opušta, smanjuje agresivnost i ljutnju kao i tjeskobnost. Savršeno za kožu i masažu kad se pomiješa s nekim temeljnim uljem.

02.11.2010. 17:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh