« Znanost
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
STVARNO?

Pronađeni tragovi drevnog života na Marsu?

Tijekom istraživanja kamenog platoa nazvanog Home plate, rover Spirit došao je do materijala sličnih karakteristika onom koji je pronađen u gejzirima u El Tatiu u Čileu

Za sad su u igri samo bakterije
Za sad su u igri samo bakterije (Arhiva)
Više o

Mars

,

život na Marsu

Znanstvenici američkog državnog Sveučilišta Arizona izjavili su da je robotsko vozilo američke svmirske agencije NASA na Marsu možda pronašlo znakove života, koji je postojao u davnoj prošlosti.

Tijekom istraživanja kamenog platoa nazvanog Home plate, rover Spirit došao je do materijala sličnih karakteristika onom koji je pronađen u gejzirima u El Taitu u Čileu. 

El Taito služi kao osnova za usporedbu zbog specifičnih uvjeta u kojima se nalazi, kao što su visoka ultraljubičasta zračenja, niska razina padalina, velika nadmorska visina i visoka razina ispararavanja. 

"Naši rezultati pokazuju da biogeni materijal koji je pronađen u El Taitu odgovara po mnogim karakteristikama onom koji je pronađan na Home Plateu. Ove sličnosti ukaziju na mogućnost da su i nastali u sličnim uvjetima", priopćio je tim znanstvenika sa Sveučilišta Arizona.

23.11.2016. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh