« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
POVRATAK U DOMOVINU

Pronađen nestali iranski nuklearni znanstvenik

Šahram Amiri, za kojeg Teheran tvrdi da su ga otele američka i sudijska obavještajna služba, sklonio se u pakistansko veleposlanstvo u Washingtonu

Fotografija vijesti
Više o

Iran

,

optička iluzija

,

trbušno salo

"On je bio u Sjedinjenim Državama svojom slobodnom voljom, a očito je slobodan i otići", izjavio je glasnogovornik State Departmenta Philip Crowley.

"U stvari, on je trebao otputovati u Iran jučer, ali nije bio u mogućnosti napraviti sve potrebne aranžmane kako bi stigao do Irana kroz tranzitne zemlje", dodao je Crowley, prenosi Associated Press.

To je najnoviji razvoj događaja u tom slučaju koji je okružen tajnovitošću otkako je Amiri nestao na hodočašću u Saudijskoj Arabiji, u lipnju 2009.

Crowley je rekao da se Amiri nalazi u pakistanskom veleposlanstvu u Washingtonu. "On je ondje došao svojevoljno i nemam nikakvih informacija da se prema njemu loše postupalo u SAD-u", dodao je glasnogovornik, ne iznoseći druge pojedinosti.

Iranske vlasti uporno su ponavljale da su Amirija, znanstvenika iranske organizacije za atomsku energiju, otele američke tajne službe. (hina/metro-portal)

13.07.2010. 20:27:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh