« Spektakli
objavljeno prije 15 godina
novi momenti

Pronađen anestetik u domu Michaela Jacksona

Snažan anestetik koji se koristi u anesteziji kod operacija nađen u domu kralja popa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Jackson Diprivan

,

Michael Jackson

Policijski istražitelji pronašli su snažan anestetik Propofol u domu Michaela Jacksona, izvijestila je u petak američka TV mreža ABC news.

Lijek, koji se na tržištu prodaje pod imenom Diprivan, intravenozni je anestetik koji se široko koristi u operacijskim dvoranama za opću anesteziju odraslih i djece kod medicinskih i stomatoloških zahvata, navodi se u izvješću.

U istraživanju američkog Nacionalnog instituta za zdravstvo (NIH), povezuje ga se s nekim smrtnim slučajevima. Zlouporaba Diprivana, prema istraživanju NIH-a, općenito je ograničena na osobe koje imaju lak pristup anesteticima i može stvoriti ovisnost.

Policijski istražitelji govorili su pod uvjetom da ostanu neimenovani, jer nisu ovlašteni govoriti o nalazima istrage.

Injekcija Diprivana mogla je voditi do respiratorne depresije (prestanka disanja), a posljedično i do zatajenja srca, ako je Michael Jackson uistinu koristio taj snažan anestetik u borbi s kroničnom nesanicom, kazali su liječnici za Medpage, medicinski prilog na web stranici ABC Newsa.

"Propofol zahtijeva bliski nadzor i često je ograničen samo na anesteziologe. Glavno pitanje s tim anestetikom je respiratorna depresija, koja može izazvati zatajenje srca", izjavio je za ABC Richard Page, glavni kardiolog bolnice Sveučilišta Washington, u New Jerseyu.

CNN je izvijestio kako je iz više pouzdanih izvora doznao da je Jackson na jednu od turneja 1980-ih godina, vodio anesteziologa, koji je pjevača navečer podvrgavao općoj anesteziji a ujutro ga iz nje budio.

Izvor: Hina

03.07.2009. 23:09:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh