« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
posljednji oproštaj

500 milijuna želi na komemoraciju za Jacksona

Javna komemoracija Michaelu Jacksonu u utorak u Los Angelesu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Michael Jackson

,

Jackson komemoracija

Gradske vlasti Los Angelesa i glasnogovornik obitelji Jackson objavili su u petak da će se javna komemoracija za preminulu pop zvijezdu Michaela Jacksona održati u sportskoj dvorani Staples Centra u utorak 7. srpnja. Ulaznice za komemoraciju bit će besplatne a dijelit će se sustavom lutrije, kazali su organizatori.

Staples Centar, na čijoj se pozornici Jackson pripremao za veliki povratak i niz zakazanih koncerta u Londonu, može primiti 20.000 gledatelja, a organizatori su najavili da će u ponedjeljak podijeliti 17.500 ulaznica. Od toga će 11.000 ulaznica biti za Staples Centar, a 6.500 za obližnji otvoreni prostor gdje će biti postavljeni jumbo-ekrani.

Internet stranica Staples Centra zaprimila je u samo dva sata 500 milijuna zahtjeva za ulaznice, što je još neviđen interes za neki događaj.

Komemoracija bi trebala započeti 10 sati po pacifičkom vremenu, što je 16 po našem uz televizijski prijenos diljem svijeta, za koji se TV mrežama neće naplaćivati prava prijenosa, najavili su organizatori.

Gradski dužnosnici kazali su za Los Angeles Times da će za osiguravanje skupa trebati veliki broj policajaca, no još se ne zna tko će platiti njihovo angažiranje. U ranijim se izvješćima navodilo da je potrebno oko 2500 policajaca, a dužnosnici su kazali kako će teško osigurati dovoljan broj, jer su policajci već dodatno angažirani za blagdanski vikend Dana nezavisnosti 4. srpnja.

Michael Jackson bit će pokopan u zlatnom kovčegu, a procjenjuje se da će se tijekom komemoracije oko Staples Centra okupiti do milijun ljudi, što bi trebao biti najveći show na Zemlji, kako govore organizatori.

04.07.2009. 09:21:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh