« Ekosfera
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
OKRUGLI STOL

Promocija održivog lokalnog razvoja

Promocija održivog lokalnog razvoja i građanska participacija u revitalizaciji javnih prostora

SUSTINEO
SUSTINEO (Arhiva)
Više o

održivi razvoj

,

okrugli stol

ODRAZ-Održivi razvoj zajednice i Udruga gradova pozivaju vas na okrugli stol i panel raspravu "Promocija održivog lokalnog razvoja i građanska participacija u revitalizaciji javnih prostora" koja će se održati u hibridnom obliku 10. prosinca 2021. s početkom u 10 sati u Uraniji - prostoru kreacije u Zagrebu (Trg E. Kvaternika 3/3) te putem platforme ZOOM. Događanje je dio aktivnosti projekta SUSTINEO-Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost

Nakon uvodnog pozdrava i kratkog predstavljanja projekta SUSTINEO, studenti pet zagrebačkih fakulteta predstavit će svoje radove na analizi i interdisciplinarnom prijedlogu uređenja javnih prostora na konkretnim primjerima u Zagrebu. Studenti s Geografskog odsjeka PMF-a, Građevinskog i Arhitektonskog fakulteta, Fakulteta prometnih znanosti te Odsjeka za sociologiju s Filozofskog fakulteta predstavit će svoje ideje uređenja sljedećih javnih prostora:

  • Organizacija prostora i prometna rješenja u okolici Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta

  • Upravljanje mobilnošću na području KBC Rebro

  • Organizacija superbloka u okolici Filozofskog fakulteta

  • SUMP Gradske četvrti Donji Grad

  • Superblok Martićeva.

Prijedlozi su nastali tijekom prvog ciklusa radionica za studente u organizaciji ODRAZ-a i Fakulteta prometnih znanosti u projektu "UrbanSTEM - za gradove i zajednice budućnosti".

Nakon predstavljanja studentskih radova, Marko Dabrović iz Studija za arhitekturu i dizajn 3LHD prikazat će njihov prijedlog projekta urbane revitalizacija zone Gredelj.

Doprinos javnosti ključan je za planiranje i uređivanje javnih prostora. Maja Kireta, stručnjakinja programa URBACT, govorit će o uključivanju građana u Koprivnici.

U drugom dijelu održat će se panel rasprava „Promocija održivog lokalnog razvoja i građanska participacija u revitalizaciji javnih prostora", nakon čega će uslijediti rasprava.

U panelu koji će moderirati Lidija Pavić-Rogošić (ODRAZ - Održivi razvoj zajednice) sudjelovat će:

  • Irena Matković, pomoćnica pročelnika za strategijsko planiranje, Grad Zagreb

  • Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika, Grad Koprivnica

  • Marko Ercegović, Udruga gradova u RH

  • Rene Lisac, Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

  • Jana Vukić, Odsjek za sociologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Za sudjelovanje na događanju uživo potrebno je predočiti COVID potvrdu te poštivati mjere propisanog razmaka uz korištenje maski za lice.

Pristup platformi ZOOM dostupan je na sljedećoj poveznici: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZEtc--ppj0vE9CAJtUiU8JXHaZm_x3gfSUo

Projekt "SUSTINEO - Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost" ima za cilj povezivanje i umrežavanje udruga, lokalne samouprave i visokoobrazovnih institucija te jačanje kapaciteta za zajedničko djelovanje u provedbi održivog razvoja.  

08.12.2021. 13:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh