« Seks
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
WOW :)

Promjene u vagini od predigre do orgazma

Svi mislimo da znamo sve o seksu, ali kod vagine je situacije nešto kompliciranija nego kod penisa kod kojeg se sve vidi na prvi pogled :)

Što se zapravo zbiva unutra
Što se zapravo zbiva unutra (Shutterstock)
Više o

seks

,

penis

,

vaginalni orgazam

,

orgazam

,

promjene

,

predigra

,

seksualno uzbuđenje

,

vagina

S muškarcima je prilično jednostavno - oni se uzbude, krv navre u penis i on se poveća, prije ejakulacije izađe malo sluzi i to je, otprilike, to. Vagina je ipak nešto drugo, procesi su donekle slični, ali vjerujemo da zapravo pojma nemate što se zapravo zbiva.

E pa da vidimo ... Kad krene maženje i igrice, vagina gotovo trenutno izlučuje sluz, u rekordnom vremenu između 10 i 30 sekundi, ovisno o osobi. Radi se o prirodnom lubrikantu, pa se kolokvijalno kaže da je žena postala mokra. Količina nije uvijek jednaka, ovisi o osobi, ciklusu, lijekovima koje uzima, uzbuđenju.

Nakon što se žena uzbudi, vagina naraste i produlji se, a otvor nabubri kako bi potaknuo ejakulaciju muškarca. Odnos između vagine i penisa je otprilike jednak, pa zamislite razliku između opuštenog i penisa u erekciji i shvatit ćete koliko se vagina povećala.

Uzbuđenjem buja i erektilno tkivo oko uretre, kako ne bi došlo do mokrenja tijekom odnosa, a ujedno se onemogućava ulazak bakterija. Ovo tkivo jako je osjetljivo i povezano je s klitorisom, a kako uzbuđenje raste tako ono i postaje tvrđe i osjetljivije, što pojačava užitak tijekom snošaja. 

Žene mogu naučiti kontrolirati Kegelove mišiće, mišiće zdjelice, jednostavnim vježbama koje može izvoditi bilo gdje i bilo kada, tako da tijekom odnosa može začiniti cijelu stvar dodatnim kontrakcijama. 

Za kraj, informacija za nevježe - najosjetljiviji dio vagine, osim G točke, je ulaz jer tamo ima najviše živaca, pa obratite pažnju na to tijekom odnosa. 

25.11.2012. 22:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh