« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
HAK UPOZORAVA

Promet otežava snijeg i jaki udari vjetra

Zbog na mahove jakih udara vjetra, dionicom Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Senja, zabrana je prometa za motocikle, autobuse na kat i vozila s kamp prikolicama

Fotografija vijesti
Više o

promet

,

snijeg

,

vjetar

Slab snijeg pada u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Lici i Gorskom kotaru. Zbog niske temperature te mokrih ili vlažnih kolnika moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Promet je pojačan na važnijim cestovnim smjerovima, dok se na gust promet i povremene zastoje vozače upozorava na prilazima graničnih prijelaza prema Republici Sloveniji.

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t, zabrana prometa bit će večeras do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama i na Ličkoj magistrali (D 1). Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na državnoj cesti D 42 Josipdol-Poljanak.

Na graničnim prijelazima Bregana, Macelj, Kaštel, Plovanija i Pasjak, pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz zemlje, a na Županji i Staroj Gradiški na ulazu. (hina/metro-portal)

02.01.2011. 17:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh