« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
DOBRODOŠLICA

Projekt "Welcome" počeo u Istri ispisivanjem slova W

Pustolovina ispisivanja riječi "Welcome" završit će u Dubrovniku 5. lipnja, danas je počelo ispisivanje prvog slova

Početak ekspedicije
Početak ekspedicije (Facebook)
Više o

hrvatski turizam

,

Welcome

,

Daniel Lack

Iz savudrijske uvale Gamboz krenula je velika ekspedicija ispisivanja riječi "Welcome" koja će potrajati oko 65 dana, prenosi Hina. Cilj projekta autora Daniela Lacka promicanje je Hrvatske kao idealnog odredišta za pustolovni i izletnički turizam, a pokrovitelj toga poduhvata je Hrvatska turistička zajednica.

Lacka na putovanju prate snimatelj Marko Rukavina, koordinator na terenu Čedo Josipović te fotograf Luka Tambač, koji će rutu kojom se oblikuje riječ "welcome" određivati uz pomoć GPS-a.

Putovanje je počelo kajakom uz zapadnu obalu Istre do Poreča, ispisivanjem prvog slova putovanja, a završit će u Dubrovniku 5. lipnja, na Svjetski dan okoliša, nakon 2.500 kilometara hodanja, penjanja, plivanja, vožnje bicikla i veslanja u kajaku. Proći će kroz Istarsku, Primorsko-goransku, Ličko-senjsku, Zadarsku, Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju, kroz osam nacionalnih parkova, tri parka prirode, četiri zaštićena krajolika, rezervata i geomorfološka spomenika, preko šest rijeka i 11 planinskih vrhova.

Na ispraćaju u Savudriji danas su među ostalim bili gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, direktorica TZ-a Sanda Bravar Radizlović te brojni njihovi suradnici i prijatelji.

05.04.2011. 19:28:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh