« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca

Projekt Venera na Queer Zagreb Sezoni

Projekt VENERA bazira se na Botticellijevoj slici Rođenje Venere, koja prikazuje trenutak njezinog izlaska iz morske pjene

VP Triptih
VP Triptih (Arhiva)
Više o

Projekt

,

Venera

,

Queer Zagreb Sezona

Predstava, u trajanju od 30 minuta, prenosit će se putem platforme Vimeo (putem poveznice https://vimeo.com/490328270) na web stranici Udruge Domino (www.thisisadominoproject.org) i na društvenim mrežama u razdoblju od 20 do 21 sat.

Projekt VENERA bazira se na Botticellijevoj slici Rođenje Venere, koja prikazuje trenutak njezinog izlaska iz morske pjene. Trenutak njezinog rođenja događa se kao rez koji razdvaja nebo i zemlju stvarajući međuprostor u kojem ona nastaje. Jukstipozicionirajući istovremeno dva prisutna svijeta. Ovdje i sada kazališnog susreta kolidira s realnošću slika snova koje se neprestano pojavljuju da bi prekinule, nastanile, izazvale i transformirale dijagramsku sadašnjost trenutka ovdje i sada. Međuprostor je bezgranična kreativnost iz koje se uzdiže mnoštvo formi i uvlači nas u kontemplaciju o njegovoj ljepoti.

Koreografkinja, plesačica, filozofkinja i plesna pedagoginja Mala Kline, koja niz godina živi i radi u Belgiji i Sloveniji, jedno je od najprepoznatljivijih koreografskih imena svoje generacije. Kao vrsnu plesnu umjetnicu s ogromnim koreografskim opusom, Kline krasi metodološki precizno razvijena plesna praksa. Izuzetno bogat i međunarodno priznat, koreografski rad Male Kline od samih je svojih početaka nastao kao rezultat neobičnih scenskih prizora koji odolijevaju pretvaranju plesnog sadržaja u jasan, strukturiran scenski znak, već stvaraju specifične, tečne i snažne atmosfere, složene iz dosljednih i metodološki precizno uspostavljenih koreografskih organizama. Njezin rad predstavlja stalnu praksu prisutnosti, neprestani povratak u stvaralački prostor u kojem snovi na jednoj i ovdje i sada na drugoj strani neprekidno prodiru i obavještavaju jedni druge. Kline često nastupa na inozemnom pozornicama, a nagrađena je nagradama Zlatna ptica, Triton i Ksenija Hribar za koreografiju.

Koncept, koreografija i izvedba: Mala Kline
Dizajn prostora i kostima: Petra Veber
Glazba: David Lang
Oblikovanje svjetla i tehnička direkcija: Jaka Šimenc
Video: Hana Vodeb i Darko Herič
Video sinkronizacija: Omar Ismail
Tehnička podrška: Anže Kreč
Kreativni dijalog: Alenka Vidrih
Fotografija: Urška Boljkovac
Izvršna produkcija: Ajda Kline
Proizvodnja: ELIAS 2069 i Mercedes Klein
Koprodukcija: Centar kulture Španski borci / Zavod EN-KNAP, Platforma 0090 Antwerpen
Podržalo Ministarstvo kulture Slovenije, Grad Ljubljana, Odjel za kulturu

14.12.2020. 13:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh