« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
HSLS:

Projekt plinofikacije Baranje propada

HSLS predlaže HEP-plinu da svim građanima na tom području omogući besplatno priključenje na plinsku mrežu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Srećko Niketić/CROPIX)
Više o

HSLS

,

plinoopskrba

,

Baranja

,

HEP plin

,

bestseler

Osječko-baranjsko Županijsko vijeće HSLS-a prozvalo je danas upravu tvrtke HEP-plin da je odgovorna za to što je propala plinofikacija Baranje jer se, tvrde u toj stranci, u tri godine provedbe tog projekta za priključenje na plinsku mrežu prijavilo samo oko 900 kućanstava.

Predsjednik te županijske organizacije HSLS-a Darko Bajto rekao je na konferenciji za novinare kako je u razvoj plinske mreže u Baranji uloženo na desetke milijuna kuna, a oko 900 kućanstava ne može pokriti ni minimalne troškove održavanja mreže. Dodao je kako HSLS zato predlaže HEP-plinu da svim građanima na tom području omogući besplatno priključenje na plinsku mrežu.

Objasnio je da troškovi priključenja od sedam do osam tisuća kuna, što većina građana na tom području od posebne državne skrbi ne može platiti, a HEP-plin, kao profitabilna tvrtka, u tome neće imati nikakvih dodatnih troškova i može se naplatiti kroz cijenu plina.

Potrebna je samo jedna sjednica u HEP-u, uz preporuku vlade, kako bi se tisućama građana omogućilo korištenje jeftinijeg energenta i time rasteretila dotrajala elektroenergetska mreža, rekao je Bajto.

Također je rekao kako od čelnika županije, koja je HEP-plinu dala koncesiju za tu djelatnost, traži da pokrenu takvu inicijativu, a najavio je da će HSLS raspravu o tome pokrenuti i na sjednici Županijske skupštine. Na novinarsko pitanje odgovorio je kako će od stranačkog predsjednika Darinka Kosora te potpredsjednice vlade iz HSLS-a Đurđe Adlešić zatražiti da vlada potakne donošenje takve odluke jer ne vjeruje da je Uprava HEP-a može samostalno donijeti.(hina/metro-portal)

01.06.2010. 13:14:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh