« Knjiga
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
ČITANJE KNJIGA

Proezlotta open-mic

Čitanje autorskih tekstova i druženje u prostoru Infoshop knjižnice Pippilotta

Literarni kružok Proezlotta u akciji
Literarni kružok Proezlotta u akciji (Goran Zajček)
Više o

Infoshop knjižnica Pippilotta

,

Literarni kružok Proezlotta

U četvrtak, 20.11. održana je još jedna open-mic večer u organizaciji Literarnog kružoka Proezlotta (Proezlotta kolektiv). Kružok djeluje u ambijentalnom prostoru Infoshop knjižnice Pippilotta (u sklopu AKC Attack!, Pierottijeva 11, Zagreb).

Kružok Proezlotta postoji već nekoliko godina sa uhodanim ritmom i vremenom održavanja, kao i sa različitim alternativnim temama u kojima se može pronaći svatko zainteresiran za slobodno i neformalno literarno izražavanje. Kroz vrijeme kružok je sudjelovao u raznim projektima i gostovanjima. Postoji i nekoliko izdanih brojeva fanzina.

Povremeno organizira i poetske večeri, tzv. open-mic gdje svatko može stupiti pred okupljene i izvoditi vlastite autorske radove.

Evo što Proezlotta kružok kaže o sebi: Literarni kružok Proezlotta grupa je potpore,svojevrsna "terapija" u traženju sebe,prihvaćanju izazova i vježbanju pisanja,definiranju stila... Odlučili smo da pišemo proeziju,jednom riječju! Da pišemo poeziju u prozi i prozu u poeziji... i sve što nam padne na pamet,što god! Zajedno radimo na sebi i vlastitom izražavanju,liječimo strahove,rušimo barikade,žderemo tremu i mijenjamo ovisnosti...

Tijek i termin radionica je ustaljen u subotnje poslijepodne,od 17 sati u Infoshopu knjižnica Pippilotta. Svi su dobrodošli: svih spolova,rodova,svih boja i frizura! Neki od nas se znaju od prije,neki se još upoznavaju. Nemamo vodstvo,nemamo formu,imamo ideje,planove i projekte...i domaće zadaće. Ovo je grupa za afirmaciju sebe.

Na ovoj su večeri s početkom u 20 sati svoje radove čitali članovi kružoka i drugi prisutni autori. Bilo je tu pjesama, kratkih priča, ekspresivnih nastupa, smijeha, međusobnog upoznavanja i mnogo pozitivnih iskustava.

Ovaj slobodan i neformalan događaj samo je jedan od mnogih koji svojom inicijativom okupljaju ljude sličnih interesa, kao i znak mogućnosti i alternativa koje postoje u našoj sredini. Literarni kružok Proezlotta nada se da će ovakvih događaja biti sve više. Također, veseli se i suradnji, razmjeni ideja, gostovanjima te novim sudionicima koji mogu bez ikakve obveze navratiti u Infoshop svake subote u 17 sati.

Piše: Goran Zajček
21.11.2014. 16:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh