« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
THE VISIT

Prodaju se dosad nepoznate slike Marilyn Monroe

Fotograf Len Steckler snimio je opuštene crno bijele slike zanosne plavuše devet mjeseci prije njezine smrti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

fotografije

,

Marilyn Monroe

,

The Visit

,

Len Steckler

,

Carl Sandburg

Fotografije opuštene Marilyn Monroe u newyorškome stanu javno su prikazane u petak nakon 45-godišnjega boravka u privatnoj zbirci.

Crno bijele fotografije Marilyn iz prosinca 1961., devet mjeseci prije smrti snimio je fotograf Len Steckler kad je ona neočekivano došla u njegov stan posjetiti prijatelja, dobitnika Pulitzerove nagrade pjesnika Carla Sandburga.

Steckler slike nudi na prodaju kao ograničenu seriju nazvanu "Marilyn Monroe: The Visit".

U seriji su četiri pojedinačne fotografije i dva triptiha na kojima Marilyn ima sunčane naočale debela okvira i haljinu kratkih rukava. Na slikama razgovara sa Sanburgom i smije se. U prodaju će ići i 250 kopija svake od ponuđenih fotografija.

Steckler kaže da mu je toga poslijepodneva Sandburg bio rekao da će ih netko posjetiti i nekoliko sati poslije došla je Marilyn.

"Otvorio sam vrata i našao se pred Marilyn Monroe. Bila je zanosnija nego na ekranu", kaže. "Rekla je: 'Oprostite što kasnim, bila sam kod frizera da bi mi kosa bila što sličnija Carlovoj'".

Na slikama je kosa slavne glumice koja je tada imala 35 godina doista gotovo bijela i nalik Sandurgovoj, a njemu su bile 83, kaže Steckler i dodaje da su nakon fotografiranja svi pili Jack Daniels. (hina/metro-portal)

05.02.2010. 20:27:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh