« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
70 GODINA

Prodaje se kuća u kojoj je Capote napisao 'Doručak kod Tiffanyja'

Kuća se prodaje za 18 milijuna dolara, a ako postigne traženu cijenu, bit će to rekord za Brooklyn

(Wikipedia)
Više o

DJ Brogy

,

DJ Bad Danijel

Kuća u Brooklynu u kojoj je američki književnik Truman Capote napisao neka od svojih najpoznatijih djela, uključujući 'Doručak kod Tiffanyja' i 'Hladnokrvno ubojstvo', prodaje se za 18 milijuna dolara, piše New York Daily News u utorak.

Kuća se na tržištu nudi tek treći put u 70 godina. Ako postigne traženu cijenu, bit će to rekord za Brooklyn, ali ne i za New York u cjelini. Nekoliko mogućih kupaca već se prijavilo za razgled kuće.

Capote je unajmio dio kuće od 1955. do 1965., a navodno je vlasnika, broadwayskog redatelja Olivera Smitha "nalio martinijem" kako bi ga nagovorio da mu iznajmi stan s vrtne strane kuće.

Izgrađena 1839., kuća ima 11 kamina, prostor za četiri automobila, stražnju verandu i prekrasan vrt. "Kao da živite na seoskom imanju usred New Yorka", rekla je prodavačica nekretnina Karen Heyman novinarima. "Oduzme vam dah kad zakoračite u nju".

Kuća je postala poznata po glamuroznim zabavama koje je Capote ondje priređivao, hvaleći se da posjeduje čitavo imanje, kad je Smith bio izvan grada, pišu novine. (hina/metro-portal)

11.05.2010. 17:46:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh