« Iza ogledala
objavljeno prije 14 godina
SAMO ZA HRABRE

Prodaje se "Amityville horror" kuća

Kuća koja je postala slavna nakon filma ˝The Amityville Horror˝ iz 1979. puštena je u prodaju - duhovi nisu uključeni

Prodaje se
Više o

prodaja

,

obrnuta kuća

,

kandidatura za bijenale mladih

Rezidencija s pet spavaćih soba bit će vaša za 1,15 milijuna dolara. Možda prevelika cijena ako uzmete u obzir da je 1974. šest članova obitelji DeFeo, koja je tamo živjela, ubijeno u snu. Najstariji sin, 23-godišnji Ronald DeFeo Jr. pozvao je policiju, a kasnije je optužen za ubojstva. Priznao je detektivima: ˝Jednom kad sam počeo, nisam mogao stati. Sve se dogodilo tako brzo.˝

Godinu dana nakon ubojstava kuću su kupili George i Kathleen Lutz, vjerujući kako će ona postati njihov dom iz snova. No snovi su se ubrzo pretvorili u noćne more kada su ustanovili da je kuća opsjednuta nadnaravnim pojavama. Poslije samo 28 dana boravka, užasnuti su je zauvijek napustili.

Tijekom njihovog prvog posjeta kući 1975., agent im je ispričao priču o ubojstvima koja su se dogodila prošlog studenog, no nakon diskusije, bračni par se složio da im to ne predstavlja problem. U prosincu 1975. obitelj Lutz se s troje djece konačno uselila. Većina pokućstva obitelji DeFeo bila je u kući, jer je namještaj uključen u ponudu. Jedan prijatelj Georgea Lutza čuo je za povijest kuće te zamolio da je blagoslove.

Obitelj je pozvala katoličkog svećenika koje je pristao izvesti blagoslov. Otac Mancuso bio je odvjetnik, sudac pri Katoličkom sudu i psihoterapeut. Obred je prošao normalno na prvom katu, no kada je otac došao na drugi, čuo je muški glas koji mu je naredio da izađe. Zbunjen je napustio kuću, no idući dan javio je obitelji o neobičnom događaju te ih zamolio da ne ulaze u sobu u kojoj je čuo misteriozan glas.

U početku George i Kathy Lutz nisu iskusili ništa neobično u kući, no kasnije su uslijedila neobična paranormalna iskustva:

- George bi se budio svaku noć u 3.15h da provjeri garažu. Kasnije je saznao kako se pretpostavlja da je u to vrijeme obitelj DeFeo ubijena.

- kuću su nastanjivali rojevi muha, unatoč tome što je bila zima.

- Kathy je imala noćne more o ubojstvu, a njihova djeca spavala su na trbuhu, baš kao i ubijeni članovi obitelji kad su pronađeni.

- Kathy je otkrila malu skrivenu sobicu iza polica u podrumu. Zidovi su joj bili obojani u crveno, a soba nije bila ucrtana u tlocrtu kuće. Soba je postala poznata kao ˝Crvena soba˝, a obiteljski pas Harry odbijao joj se približiti.

- u kući su se pojavljivali čudni mirisi i valovi hladnoće iako su prozori bili zatvoreni.

- njihova kćer Missy imala je imaginarnog prijatelja kojeg je zvala Jodie, demonsku kreaturu nalik svinji s crvenim očima.

- George je shvatio da sve više počinje nalikovati ubojici Ronaldu DeFeu Jr., a počeo je i posjećivati kafić u kojem je ovaj bio redovna mušterija.

- dok je jednu noć provjeravao garažu, vidio je par crvenih očiju kako ga gledaju iz spavaće sobe njegove kćeri Missy. Otrčao je gore međutim ništa nije pronašao. Kasnije je pretpostavio da se radi o Jodie.

- dok je bila u krevetu, Kathy je dobila otečenja na prsima izazvana nevidljivom silom koja ju je izbacila iz njega.

- brave, vrata i prozori bili su oštećeni od strane nepoznate sile.

- George je vidio kao se Kathy transformira u ženu staru 90 godina.

Kuća je postala toliko poznata da je par koji ju je kupio 1977., James i Barbara Cromarty, bio prisiljen na promjenu adrese kako bi zaštitili svoju privatnost. Obitelj Cromatry u kući je živjela 10 godina. ˝Ništa se čudno nije događalo, osim ljudi koji su stalno dolazili zbog knjige i filma˝, izjavili su novinarima.

25.05.2010. 16:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh