« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
UNATOČ PROBLEMIMA

Prodaja Toyote u Japanu skočila za 50 posto

Rast prodaje pripisuje se tome što su podaci za ožujak uključili narudžbe za Prius koje je Toyota zaprimila prije nego što su se vozila počela povlačiti

(Getty Images)
Više o

Toyota

Toyota je u ožujku zabilježila skok prodaje automobila istoimenog brenda za 50,7 posto u usporedbi s istim mjesecom prošle godine, unatoč masivnim opozivima vozila zbog sigurnosnih problema, objavilo je u četvrtak japansko udruženje proizvođača automobila.

Toyota je u tom mjesecu prodala 204.514 vozila, nasuprot 135.700 prodanih u istom mjesecu godine ranije, objavilo je to udruženje, dodajući da je prodaja automobila luksuznog brenda Lexus gotovo utrostručena na 4.919 komada.

Rast prodaje najvećim se dijelom pripisuje tome što su podaci za ožujak uključili narudžbe za popularni hibridni automobil Prius koje je Toyota zaprimila puno mjeseci unaprijed, prije nego što je izbila kriza zbog povlačenja vozila s tržišta.

Mjesečni podaci za japansku prodaju brenda Toyota ne uključuju podatke o prodaji ogranaka Hino i Daihatsu Motor, a podatke o prodaji na američkom tržištu najveći svjetski proizvođač po visini prihoda objavit će tijekom dana.

Najnoviji podaci podudaraju se s oporavkom šire automobilske industrije, koja je u ožujku zabilježila rast prodaje novih automobila, kamiona i autobusa za 37,2 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, poduprta državnim subvencijama i poreznim poticajima. (hina/metro-portal)

01.04.2010. 11:16:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh