« Biznis
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
KRALJ SUPERMARKETA

Priveden najbogatiji Slovenac Mirko Tuš

Slovenska policija lanac supermarketa u vlasništvu Mirka Tuša povezuje s gospodarskim kriminalom i korupcijom

Tuš
Tuš (tus.si)
Više o

Mirko Tuš

,

najbogatiji Slovenac

,

Tuš

,

Slovenija

Policija je privela najbogatijeg Slovenca Mirka Tuša, vlasnika lanca supermarketa Tuš. Potvrđeno je da je započela opsežna kriminalistička istraga o poslovanju Tuša, a vlasnik poduzeća zadržan je na ispitivanju, prenosi Hina. 

U istrazi o poslovanju "Tuša", jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Sloveniji, do sada je obavljeno desetak kućnih pretraga, u istrazi sudjeluje 60-ak kriminalista na području cijele države. Policija je privremeno zadržala pet osoba koje ispituju u svezi s gospodarskim kriminalom i sumnjama u korupciju, izjavio je za Slovensku televiziju predstavnik slovenske policije.

Slovenski mediji, pozivajući se na neslužbene informacije, navode kako je istraga usredotočena na sumnje o tome kako je to poduzeće, u vlasništvu "tajkuna" iz Celja Mirka Tuša, prije nekoliko godina bez javnog natječaja steklo licencu za mobilnu telefoniju te tako svoj spektar svojih poslovnih aktivnosti raširilo i na telekomunikacije.

Među zadržanima koje ispituje policija prema navodima medija nalazi se i sam Mirko Tuš, čovjek koji prema ljestvici revije "Manager" još uvijek nosi titulu najbogatijeg Slovenca.

Vrijednost njegove imovine lani je procijenjena na 196 milijuna eura, a zadnjih ju je godina znatno smanjila gospodarska kriza i teškoće u servisiranju velikih kreditnih obveza iz vremena najveće ekspanzije lanca "Tuš".

Predstavnik policije nije želio potvrditi da je među uhićenima i sam Tuš, rekavši da to ne može reći zbog zaštite osobnih podataka, ali da je policija u okviru istrage do sada oduzela slobodu petorici osoba.

16.02.2011. 13:07:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh