« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
U BOJ, U BOJ

Privatni sektor i udruge kreću u borbu protiv korupcije

Transparency Internationala Hrvatska i tvrtka Holcim Hrvatska predstavili su svoju antikorupcijsku inicijativu.

(Ronald Goršić, CROPIX)
Više o

HND

,

korupcija

,

TIH

,

antikorupcijska inicijativa

,

Žarko Horvat

,

Holcim Hrvatska

,

Radio mreža

U borbu protiv korupcije, rada na crno i nelikvidnosti odlučila je krenuti jedna privatna tvrtka koja će u narednom razdoblju uz pomoć nevladinih udruga upoznavati građane kako suzbiti te štetne pojave koje su prepreke zdravom poslovanju.

Antikorupcijsku inicijativu pod nazivom "U boj, u boj", predstavili su danas u Hrvatskom novinarskom društvu predstavnici Transparency Internationala Hrvatska (TIH) i tvrtke Holcim Hrvatska. Vrijednost projekta na nacionalnoj razini je 350.000 kuna, a u njega je uključeno sedam udruga.

Direktor industrijske ekologije u Holcimu Žarko Horvat rekao je da su ove godine odlučili ići u borbu s korupcijom, radom na crno i nelikvidnošću jer i sami u svakodnevnom poslovanju sve češće nailaze na prepreke izazvane koruptivnim ponašanjem.

Predsjednik TIH-a Zorislav Antun Petrović izrazio je zadovoljstvo što je koorporativni sektor prepoznao korupciju kao problem koji smeta poslovanju.

Sedam udruga nastojat će kod građana podizati svijest o potrebi suzbijanja korupcije i o potrebi odgovornog poslovanja, a maturante će upućivati kako naći posao i koja su njihova prava, rekao je predsjednik TIH-a.

U sklopu projekta bit će organizirane radionice, provedena istraživanja o percepciji korupcije i ostvareni kontakti s građanima diljem Hrvatske.

Aktivnosti udruga pratiti će udruga Radio mreža, čije programske sadržaje preuzima 30-ak lokalnih radijskih postaja.

Prvi rezultati projekta objavit će se u prosincu, kada se obilježava Međunarodni dan borbe protiv korupcije. (hina/metro-portal)

06.05.2009. 13:48:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh