« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
PRIRODA DAJE

Prirodnim antibioticima protiv bolesti

Med koriste razne kulture širom svijeta kao antibiotik već tisućama godina, jer sadrži enzim koji stvara vodikov peroksid i tako zaustavlja rast bakterija

Med će vas provesti kroz zimu bez bolesti
Med će vas provesti kroz zimu bez bolesti (Arhiva)
Više o

antibiotici

,

med

,

češnjak

,

kupus

,

luk

,

krastavci

,

prirodni antibiotici

,

kiseli kupus

Sve više gubimo dodir s prirodom, što naravno nije dobro za nas, prvenstveno zbog svježeg zraka i zdrave hrane. No, kako to objasniti djeci koja su rođena i odrasla na gradskim ulicama? Teško, ali jedan od boljih je liječenje prirodnim lijekovima koji će ih uvjeriti da su prirodne stvari zapravo sjajne.

Tako, primjerice, med koriste razne kulture širom svijeta kao antibiotik već tisućama godina, jer sadrži enzim koji stvara vodikov peroksid i tako zaustavlja rast bakterija.

Kupus, obični domaći neugledni, je na glasu kao prirodni antibiotik zbog velikog udjela vitamina C, a sokom kupusa liječi se čir želuca, dok je sirov, osim u salati, sjajan i za tretiranje mastitisa. 

Luk i češnjak nevjerojatno su učinkoviti protiv prehlade i gripe, a uz to češnjak sprječava infekcije i odlično se bori protiv virusa, a luk je snažan antioksidans koji uništava slobodne radikale, sprječavajući nastanak karcinoma. Da, ne mirišite baš sjajno, ali pucate od zdravlja, a malo svježeg peršina riješit će svaki zadah.

Fermenitrana hrana bolja je i jača alternativa probioticima kojima pune jogurte ne bi li od potpuno umjetne tvorevine pokušali napraviti nešto zdravo što bi ljudi kupovali. Umjesto toga, navalite na kiselo zelje i krastavce, učinak će biti jači.

Gomila začinskog bilja ima prirodna antibiotička svojstva, a među najjačima je ulje od origana, našeg domaćeg mravinca. Osim toga vrijedi koristiti kadulju, ružmarin, peršin, kim, bosiljak, matičnjak, lovor ... lista je stvarno duga. 

Što god radili, konzumiranjem gore navedenog ćete u ovim jesenskim i nadolazećim zimskim danima ostati zdravi.

30.09.2013. 20:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh