« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina
SAVJETI :)

Prirodni sastojci koji su opasni za kožu

Stručnjaci tvrde da treba biti izuzetno oprezan je nisu svi prirodni sastojci pogodni za kožu

Limunov sok - piti da, na lice NE
Limunov sok - piti da, na lice NE (Shutterstock)
Više o

sastojci

,

prirodne kreme

,

domaće kreme

Internet su preplavile ideje za kremice ili tonike koji bi trebali osvježiti lice, smanjiti pore i uništiti akne iz kućne radinosti, no stručnjaci tvrde da treba biti izuzetno oprezan je nisu svi prirodni sastojci pogodni za kožu

Ovo su prirodni sastojci koje zapravo nikad ne biste trebali stavljati na lice. 

Cimet - iko je svakako zdrav i poželjan, lice nije mudro mjesto za koristiti cimet. U najmanju ćete ruku osjetiti peckanje u licu i crvenilo. No, mnogi su se korisnici javili s ozbiljnim opeklinama na licu. Cimet ima antibakterijska svojstva, ali česti je alergen. Čak i ako ne znate da ste alergični, još uvijek možete biti hiperosjetljivi na taj začin. 

Eterična ulja - lako mogu naštetiti koži i stvoriti ozbiljne osipe, alergijske reakcije i opekline. Eterična ulja uvijek je obavezno pomiješati s vodom. 

Limunov sok - na vrhu je popularnosti za uklanjanje ožiljaka od akni i hiperpigmentacije ili pak za posvijetljenje prištića. Iako je vrlo moguće da osjetite peckanje kože, mnogi zanemaruju stvarne opasnosti limuna za lice. Limunov sok zapravo može uzrokovati opekline drugog stupnja. Psoraleni u limunu uzrokuju fototoksičnu reakciju na koži kad je izložimo UV zraka. Osip, koji se zove fotodermatitis, se često pojavljuje tri dana nakon što ste se izložili suncu.

Jabučni ocat - temelj je brojnih beauty pripravaka, a internet su preplavile tvrdnje da miče akne, briše ožiljke pa čak i da uklanja manje madeže. Međutim, dugotrajno korištenje jabučnog octa može izazvati koroziju na licu zbog visokih razina kiselina. Ocat nikad ne bismo trebali ostavljati na licu, a posebice ga treba izbjegavati za tretiranje ranica. 

Soda bikarbona - poznato je korištenje sode u kombinaciji s medom za lijepu kožu odnosno za piling. Povremeno tretiranje kože tom smjesom neće joj naštetiti, ali budite oprezni ako imate osjetljivu kožu. Soda bikarbona je lužnata pa može promijeniti pH vrijednost kože i ozbiljno narušiti gornji sloj kože. Na taj je način koža izložena bakterijama. 

17.04.2019. 11:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh