« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
HEH

Prirodni ritam tijela - Twitter ujutro, Facebook navečer

Istraživanja su pokazala da odrasli bolje rješavaju probleme

Sve ima svoje najbolje vrijeme
Sve ima svoje najbolje vrijeme (Arhiva)
Više o

Facebook

,

metabolizam

,

e-mail

,

Twitter

,

društvene mreže

,

rješavanje problema

,

prirodni ritam

Prirodni ritam organizma trebao bi biti ključan pri organizaciji dnevnog rasporeda, no većina ljudi radi upravo suprotno, budeći se prema rasporedu posla, počinjući raditi pregledavanjem poruka i slično.

Tako upravo narušavamo prirodni ritam spavanja i buđenja, utječući pritom na svoje zdravlje. Zbog toga treba uskladiti metabolizam, krvožilni sustav i ostatak organizma s dnevnim aktivnostima, tvrde istraživači sa Sveučilišta Južna Kalifornija.

Primjerice, ujutro se doslovno treba zagrijati kako bi pamćenje proradilo, jer temperatura tijela počinje rasti uoči buđenja, pa je dobar jutarnji topli tuš kao stvoren za dovođenje tijela na radnu temperaturu, jer inače za intelektualne aktivnosti treba i par sati zagrijavanja.

Koncentracija nam naglo pada nakon podneva i sve do 16 sati smo prilično rastreseni, a tome pridonosi i obrok koji obično uzmemo u to vrijeme. Najpospaniji smo oko 14 sati i tada bi bilo poželjno uzeti odmor.

Ipak, i umor je dobar, jer većina odraslih može sjajno rješavati probleme koji zahtijevaju intenzivno razmišljanje u večernjim satima.

Jednako tako trebalo bi paziti na društvene mreže, jer komunikacija online također ima svoje cikluse - mailove treba slati rano ujutro prije nego što počne stizati redovna dnevna porcija, tako da će sigurnije biti pročitani, a dan se može početi čitanjem poruka na Twitteru oko 8 ili 9 sati, dok Facebook treba ostaviti za večernje sate.

02.10.2012. 09:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh