« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
OPORAVITE KOSU

Prirodni recepti za prelijepu kosu

Stiže vrijeme uredskih i ostalih partyja, a kosa treba uvijek biti najljepša moguća - kako je najbrže i najprirodnije oporaviti

Kako do zdrave i lijepe kose
Kako do zdrave i lijepe kose (Arhiva)
Više o

kosa

,

ocat

,

cimet

,

bundeva

,

šampanjac

,

prirodni pakung

,

pakung

Kako pripremiti kosu za zimske probleme s vremenom i silne zabave na koje ste pozvani, pitanje je koje si sigurno postavlja dobar dio žena. 

Započnimo s pakungom od bundeve, kojih ima u izobilju na svim tržnicama. Bundeva je bogata kalijem i vitaminom A, blagotvorno djelujući na rast kose na tjemenu. Recept je prilično jednostavan: dvije šalice pasirane kuhane bundeve, žličica kokosovog ulja, žličica meda i jogurta. Sve pomiješate i nanesete na vlažnu kosu. Ostavite da djeluje 15 minuta i operete kosu šamponom.

Kosu možete oživjeti tako da je isperete mješavinom čaše jabučnog octa i čaše mlake vode. Dobro istrljajte, isperite i operite kosu šamponom kako biste uklonili neugodan miris. Ocat će očistiti sve nečistoće, kao i višak prirodnih ulja s kose, istovremeno sprječavajući isušivanje kose.

Sjaj će kosi najbolje vratiti šampanjac, čudotvorni lijek za kosu. Plavuše će dobiti zlatni sjaj bez isušivanja. Prvo kosu operete šamponom, pa je isperete mješavinom pola čaše mlake vode i pola čaše šampanjca. Nemojte ispirati kako bi kosa bila sjajnija i dobila na volumenu.

Cimet jača korijen kose i sprječava ispadanje, pa je dobro jednom tjedno napraviti pakung od cimeta kako bi ojačali kosu. U posudu stavite pola šalice vrućeg maslinovog ulja, dodajte žličicu cimeta i žličicu meda i ostavite da se smjesa ohladi. Umasirajte je u kosu i ostavite da djeluje 15 minuta, nakon toga operite kosu šamponom. 

16.12.2012. 19:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh