« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
BAČEN NOVAC

Gotovo svaka žena ima 22 odjevna predmeta koja nikada ne nosi

Muškarci nisu ništa bolji - oni u garderobi imaju najmanje 19 koamda odjeće koju nikada ne nose i koju su pribavili nerazumnim šopingom tijekom rasprodaja

Odjeća na gomili, nikada a tijelu
Odjeća na gomili, nikada a tijelu (Deviantart)
Više o

šoping

,

žene

,

odjeća

,

ormar

,

stara odjeća

Činjenica je da žene neprestano nagomilavaju odjeću i modne dodatke samo ide u prilog tvrdnji da u ormaru gotovo svake pripadnice ljepšeg spola postoje najmanje 22 beskorisna predmeta koja nikada ne nosi.

Dobro, to možda i nije toliko strašno - žene diljem svijeta često ne stignu obući sve što imaju, ali problem je taj što odlučno odbijaju baciti stvari koje ne nose, piše Daily Mail.

Na primjer, samo u Velikoj Britaniji žene troše preko 1,6 milijardi funti na preko 500 milijuna odjevnih predmeta koje nikada neće odjenuti. Kad bismo svu tu odjeću stavili na vješalice i poredali svaki komad jedan uz drugi, sve bi se rastegnulo na nekih 25.000 kilometara što je oko 4,5 puta veća udaljenost od one između Londona i New Yorka.

Tužna je istina da se milijuni odjevnih predmeta koji su se u trgovinama činili tako neodoljivim - bilo da se radilo o popustu, ograničenoj seriji ili dizajnerskim krpicama - sada čine kao potpuno bačen novac.

Prema rezultatima ankete koju je proveo prodajni TV kanal QVC, oko 45 posto ispitanih žena za nagomilanu odjeću koju nikad ne nose krivi nepromišljenu i impulzivnu kupovinu. Samo jedna od osam žena redovito reducira garderobu dok jedna na njih pedeset priznaje da je dan za izbacivanje stare ili nenošene odjeće izbjegavala i po deset godina.

Među najmanje nošenim ili uopće nenošenim stvarima su traperice - oko 88 posto žena tvrdi da ima barem jedna par u kojem ih nitko neće vidjeti.

Jedna od pet žena nagomila i po šest pari cipela koje gotovo nikada neće obuti. Gotovo svaka žena ima barem jedan topić u kojem je „ni mrtvu ne bi vidjeli", a još uvijek odbija da ga se riješi. No za to postoji jasan razlog - grižnja savjesti zbog potrošenog novca. Oko 17 posto žena nagomilava odjeću identičnog stila u nadi da će jednom doći do njegova modnog oživljavanja.

Nisu ni muškarci puno bolji. Oni otprilike imaju po 19 odjevnih predmeta koje nikada ne nose. Trećina muškaraca priznaje da je većina te nenošene odjeće kupljeno na rasprodajama. Prema riječima Sue Leeson, glasnogovornice QVC-a, nagomilavanje odjeće je jedna oblik nostalgičnog ponašanja, ali je vrlo nepraktično dodavši da bismo svi trebali dobro proanalizirati vlastitu garderobu, vidjeti što valja a što ne i zatim prema tome kupovati dalje i usklađivati odjevne predmete. Ono što nikada ne nosite ili nećete nositi, darujte ili bacite.

19.12.2012. 13:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh