« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Prirodni načini osnaživanja imuniteta

Sezona prehlada i gripa i dalje traje, pa nije loše znati kako ćete na prirodan način pojačati imunitet i spriječiti da vas nešto ulovi

Češnjak je obavezan dio jačanja imuniteta
Češnjak je obavezan dio jačanja imuniteta (Shutterstock)
Više o

imunitet

,

jačanje imuniteta

Jačanje imuniteta u ovo doba godine, s ovako ludim vremenom koje nas iznenađuje svakoga dana ključno je za zdravlje, pa evo nekoliko načina na koje ćete prirodnim putem napraviti najbolji posao.

Dovoljno sna - iako vjerojatno volite ostati budni i gledati svoju omiljenu seriju do kasno u noć, istraživanja pokazuju da kasni odlazak na spavanje može uništiti imunološki sustav i učiniti vas podložnijima na viruse i prehlade. Stoga nastojte svom tijelu osigurati odmor od propisanih sedam do osam sati sna.

Jedite više češnjaka - iako njegova aroma nije nešto što želite isijavati iz sebe cijeli dan, češnjak je itekako dobar za podizanje imuniteta. Osim što ojačava imunitet, češnjak je dobar i za prevenciju srčanih bolesti. Osim toga, izvrstan je i ukusan dodatak mnogim jelima.

Jogurt za doručak - probiotici u jogurtu osnažuju imunitet i pomažu tijelu u borbi sa zarazama. Jogurt je bogat i vitaminom D, koji pomaže u osnaživanju imunološkoga sustava.

Kokošja juha - kokošja juha ima i protuupalna svojstva upravo zbog spoja mesa i povrća. 

Redovito vježbanje - ne morate se ubijati od vježbanja. Dovoljno je u dnevni raspored uvesti vrijeme za šetnje ili ponekad otići na sat joge, kako biste i tijelo i imunitet zadržali u top formi. 

25.02.2016. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh