« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Prirodne maske za lice primjerene proljeću

Savjetujemo prirodne maske koje ćete napraviti sami u svojoj kuhinji od zdravih sastojaka i na taj način pružiti svome licu sve najbolje što nam priroda može ponuditi

Neka priroda napravi svoje
Neka priroda napravi svoje (Shutterstock)
Više o

med

,

koža

,

jogurt

,

limun

,

lijepa koža

,

prirodne maske za lice

Njega kože važna je tijekom cijele godine, a nakon što vam je zima isušila lice, vrijeme je za proljetnu hidrataciju i hranjenje kože kako bi ponovno zasjala.

Naravno, i ovoga puta savjetujemo prirodne maske koje ćete napraviti sami u svojoj kuhinji od zdravih sastojaka i na taj način pružiti svome licu sve najbolje što nam priroda može ponuditi.

4 recepta za prirodne hidratantne maske za lice

Avokado i maslinovo ulje - zgnječite zreliji avokado, dodajte mu žlicu maslinovog ulja. Pomiješajte, kao i kod prethodne maske te nanesite na oprano lice, vrat i dekolte. Ostavite 15 minuta pa isperite hladnom vodom.

Banana i mlijeko - zgnječite vilicom bananu (neka bude zrelija) i dodajte joj žlicu-dvije mlijeka (po potrebi). Miješajte dok ne dobijete gustu, glatku smjesu. Masku nanesite na čistu kožu lica, vrata i dekoltea te ostavite da djeluje 15 minuta. potom kožu isperite hladnom vodom.

Limun i med - iscijedite pola limuna, dodajte mu dvije žličice meda i miješajte dok se sastojci ne sjedine u glatku smjesu. Nanesite masku na oprano lice i ostavite je da djeluje 20 minuta pa isperite hladnom vodom. 

Jogurt - najobičniji jogurt najbolji je za vašu kožu. Birajte onaj s više masnoće i u čvrstom stanju, kako bi ga lakše nanijeli na kožu. Jogurt je bogat cinkom i mliječnom kiselinom. Maska od jogurta zategnut će kožu vašeg lica očistiti ga i hidrirati. Pustite jogurt oko 20 minuta na koži pa isperite.

Maske su pogodne za sve tipove kože, a vi se samo potrudite pribaviti sastojke zdravog podrijetla i možete početi!

23.03.2017. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh