« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina
SUPER

Prirodna sredstva protiv bolova

Kad vas nešto zaboli, prva stvar je posegnuti u ormarić s lijekovima i progutati neku pilulu - no postoje prirodni lijekovi koji su izuzetno učinkoviti

Klinčić odnosi zubobolju
Klinčić odnosi zubobolju (Arhiva)
Više o

lijekovi

,

kurkuma

,

prirodni lijekovi

,

klinčići

,

prirodna kora

,

vrbina kora

Prirodni lijekovi protiv boli možda su malo sporiji od modernih tableta, no možete biti sigurni da u sebe nećete staviti ništa što ima moguće vrlo čudne nuspojave, tvrde zagovornici prirodnog liječenja i predlažu sljedeće:

Klinčići - glavni sastojak je eugenol, spoj sa snažnim antibakterijskim i protuupalnim karakteristikama koji se od davnina koristi za liječenje prehlada i mučnina, a predstavlja i izuzetno učinovito sredstvo protiv zubobolje. Dovoljno je kraj bolnog zuba staviti jedan ili dva klinčića i koža će brzo upiti njegovo ulje koje će odnijeti bol.

Kurkuma - kao i klinčić, poznat je indijski začin pun kurkumina, spoja koji ima čudesno djelovanje na sve dijelove tijela i snažan protuupalni učinak, pa normalizira probavu, pomaže kod PMS-a i liječi kožne i gljivične bolesti. Uz to čisti jetru i žuč, a sjajna je kao sredstvo protiv bolova i simptoma upala poput artritisa - napravite pastu s malo vode i namažite bolni prst.

Vrbina kora - čaj od vrbine kore od pamtivijeka se koristi za liječenje upala i snižavanje temperature, a uz to je izvor salicilne kiseline, glavnog sastojka popularnog Aspirina. Znači, umjesto tablete - čaj od vrbine kore.

26.05.2015. 13:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh