« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
OPREZ!

Pripremite se za visoke temperature ovog tjedna

Vruće vrijeme zadržat će se se tijekom nekoliko narednih dana, kad bi temperature u unutrašnjosti Dalmacije mogle dosezati i visokih 38 stupnjeva

Fotografija vijesti
Više o

toplinski udar

,

vremenska prognoza

,

savjeti za vrućine

,

zaštita od vrućine

Nakon što je vikend koji je za nama donio pravo ljetno vrijeme, tjedan koji je pred nama donosi nam još toplije vrijeme, stoji u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Vrijeme će diljem države danas biti sunčano, vruće i sparno, a u gorju postoji mala mogućnost za poneki lokalni pljusak. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 31 i 36 stupnjeva.

Slično vrijeme zadržat će se se tijekom nekoliko narednih dana, kad bi temperature u unutrašnjosti Dalmacije mogle dosezati i za ovo doba godine vrlo visokih 38 stupnjeva.

Očekivano, indeks UV zračenja diljem zemlje je vrlo visok, zbog čega se preporučuje izbjegavanje izlaska između 10 i 17 sati. Isto tako, ukoliko je to moguće, treba se kloniti teškog fizičkog rada, rashlađivati tijelo i piti dovoljno tekućine.

Temperatura prostora u kojem boravimo treba biti ispod 32 stupnja po danu te ispod 24 stupnja noću. Ne zaboravite nazvati i posjetiti članove svoje obitelji te prijatelje i susjede, posebice ukoliko se radi o nekome s teškom ili kroničnom bolesti te starije životne dobi, stoji u upozorenju Ministarstva zdravlja.

18.06.2012. 08:56:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh