« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Pripremite kožu za sunce - na prirodan način

Mrkva, limun , špinat i rajčica odnose pobjedu nad kremama i dodacima prehrani koji vam rade propuh u novčaniku

Umjereno sunčanje je zdravo
Umjereno sunčanje je zdravo (Shutterstock)
Više o

zaštita

,

sunčanje

,

prirodna zaštita

Kako bi pripremili kožu za sunce ne trebate uzimati dodatke prehrani, već obogatiti svoje obroke sezonskim voćem i povrćem

Priroda se, kao i u svemu drugom, i ovdje pobrinula za nas pa nam prije srpanjskih i kolovoških zvizdana dala obilje povrća i voća koje trebamo jesti kako bi nam koža neokrznuta prošla kroz ljeto.

Sada je vrijeme da u većim količinama jedete mrkvu, jagode, kiwi, limun, orašaste plodove, tamnozeleno lisnato povrće i potrošite zalihe prošlogodišnje rajčice koju ste pretvorili u sok ili pelatte.

Naime, rajčica je puno djelotvornija u kuhanom obliku zbog likopena koji organizam  puno bolje iskoristi kad prođe termičku obradu. Rajčica osim likopenom, obiluje vitaminima A, C, E i bioflavonoidima te pomaže tijelu protiv upala  koje nastaju djelovanjem UV zraka.

Orašasti plodovi obiluju vitaminom E koji je u kombinaciji s vitaminom C (kiwi, limun, paprika) pouzdan zaštitnik kože od štetnih zraka, a važno ga je unijeti u malo većim količinama u ogranizam zbog beta karotena koji umanjuje njegovo djelovnje, no donosi druge blagodati.

Žuto i narančasto povrće i voće te tamnozeleno lisnato povrće obiluje spomenutim beta karotenom koji se popularno naziva i "prirodni suncobran" stoga navalite na špinat, blitvu, mrkvu, marelice, dinje i popularni batat.

Pouzdajte se u prirodu, uživajte u njezinim blagodatima, čuvajte je i ona će vam višestruko vratiti. Osim što ćete pomoću ovih namirnica zašititi kožu, proljepšati ten, sasvim sigurno ćete skinuti i pokoji kilogram viška i ojačati imunitet. 

03.06.2016. 15:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh