« Spektakli
objavljeno prije 14 godina
KRALJEVSKI DVORI

Princeza Victoria udala se za fitness trenera Daniela Westlinga

Vjenčanju švedske princeze i Daniela Westlinga nazočili su pripadnici kraljevskih obitelji iz cijeloga svijeta

princeza Victoria Daniel Westling
princeza Victoria Daniel Westling (Getty Images)
Više o

izvođači

,

iberijski ris

,

španjolski kraljevski orao

,

potpomognuta kolonizacija

,

blokada promet

Švedska princeza Victoria u subotu se udala za ''običnog čovjeka'' Daniela Westlinga. Među uzvanicima u katedrali u Stockholmu su bili pripadnici kraljevskih obitelji iz cijeloga svijeta, pripadnici plemstva te politička krema.

Victoria i Daniel Westling upoznali su se 2002. godine kada je Westling, koji sada ima 36 godina, bio princezin osobni trener fitnessa. Zaručili su se u veljači 2009. godine. Victoriju (32) je do oltara dopratio njezin otac, kralj Carl Gustaf.

Princeza je nosila vjenčanicu od satenske svile, prljavo bijele boje, koju je dizajnirao švedski dizajner Par Engsheden, s gotovo pet metara dugačkim šlepom, a glavu joj je krasila ista tijara koju je njezina majka, kraljica Silvia nosila na dan vjenčanja za kralja Carla Gustafa - 19. lipnja 1976. Nakon svečanosti par se u otvorenoj kočiji proveo gradom, gdje ih je željelo pozdraviti desetak tisuća ljudi.

>> Nadam se da i švedska kraljica nosi H&M

Najveće svjetske novinske agencije odbile su pokriti ovaj događaj zbog nametnutih ograničenja objavljivanja tv snimki vjenčanja. Associated Press, France Presse i Reuters smatraju da ograničenja što ih je postavila Švedska državna televizija (SVT) znače kako mnogi gledatelji u Europi i Sjevernoj Americi neće moći vidjeti snimke s vjenčanja izravno, već nakon više sati ili čak cijeloga dana, javio je AP. (hina/metro-portal)

19.06.2010. 19:00:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh