« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
REKORDER

Princ Charles najdugovječniji prijestolonasljednik

Charles (62), stariji sin kraljice Elizabete II., imao je tri godine kada je postao prvi u redu nasljeđivanja prijestolja i na tom je mjestu već 59 godina, dva mjeseca i 14 dana

Prince Charles
Prince Charles (Wikipedia)
Više o

princ Charles

,

rekord

,

prijestolonasljednik

Princ Charles postao je najdugovječniji prijestolonasljednik u povijesti britanskog kraljevstva, objavila je Buckinghamska palača u srijedu, prenosi Hina.

Charles (62), stariji sin kraljice Elizabete II., imao je tri godine kada je postao prvi u redu nasljeđivanja prijestolja i na tom je mjestu već 59 godina, dva mjeseca i 14 dana, precizira službe palače. Kraljica je stupila na prijestolje 6. veljače 1952. Charles je tako oborio rekord svog šukundjeda, kralja Edwarda VII.

Kada je Edward VII. rođen 9. studenog 1841. vladala je njegova majka kraljica Viktorija. On ju je naslijedio kada je umrla 22. siječnja 1901. ili 59 godina, dva mjeseca i 13 dana kasnije.

Princ William i njegova zaručnica Kate Middleton poželjniji su za sljedećeg britanskog kralja i kraljicu od prijestolonasljednika princa Charlesa i supruge Camille, Vojvotkinje od Cornwalla, pokazale su dvije ankete objavljene krajem prošlog tjedna.

20.04.2011. 17:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh