« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
SINDIKAT PREPOROD:

Primorčevo ministrovanje bilo je neuspješno

Razvikani HNOS više i ne postoji, a državna matura propast će 2010. kao što je propao i projekt besplatnih udžbenika

(Duje Klarić/CROPIX)
Više o

Dragan Primorac

,

sindikat Preporod

,

državna matura

,

HNOS

,

Željko Stipić

,

besplatne bilježnice

,

Hrvatski nacionalni i obrazovni standard

,

hrvatsko školstvo

,

Radovan Fuks

Angažman bivšeg ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca ne može ocijeniti uspješnim jer u osnovnome i srednjem školstvu nije ispunio dana obećanja, priopćeno je danas iz sindikata zaposlenika u hrvatskome školstvu 'Preporod'.

"Najvažniji nerealizirani Primorčev projekt je Hrvatski nacionalni i obrazovni standard (HNOS), koji je bučno najavljen 2005. godine, a danas više i ne postoji", izjavio je predsjednik 'Preporoda' Željko Stipić. Po njegovim riječima, propao je i Primorčev projekt besplatnih udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola, a "projekt državne mature doživjet će fijasko 2010. jer neće ostvariti svoj cilj", ustvrdio je Stipić.

Primorcu zamjeraju što za njegova ministarskog mandata nije riješen kolektivni ugovor za 46 tisuća zaposlenika u osnovnim školama koji im je istekao prije gotovo tri godine. Za novoimenovanog ministra znanosti, obrazovanja i športa Radovana Fuksa Stipić je rekao da je "instant-ministar u instant-vladi koju vodi instant-premijerka".

Najavljeno je i da će sindikati zaposlenih u školstvu pokrenuti sudske tužbe koje će obuhvatiti i bivšeg ministra Primorca, a kojima će zaposlenici u srednjim školama u Hrvatskoj nastojati sudskim putem izboriti naplatu za dežurstvo na probnim državnim maturama.

Izvor: Hina

07.07.2009. 15:29:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh