« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Primorac i Bandić obišli gradilište rukometne Arene

Svi radovi teku prema dogovorenom planu

Gradonačelnik Bandić i ministar Primorac danas su uz Arenu posjetili i dvije škole
Gradonačelnik Bandić i ministar Primorac danas su uz Arenu posjetili i dvije škole (Vedran Đulić/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

Dragan Primorac

,

rukometna arena

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišli su danas gradilište sportske dvorane "Arena Zagreb" i rekli kako svi radovi teku prema dogovorenom planu, te najavili malonogometnu utakmicu između predstavnika Vlade i Grada u Areni, nedugo nakon njenog svečanog otvorenja koje je predviđeno za 15. prosinca.

Ministar Primorac je nakon obilaska gradilišta dvorane zahvalio izvođačima radova na trudu i rekao kako je uvjeren da će sve biti gotovo u roku.

"Nakon današnjeg obilaska predsjedniku Vlade reći ću da sve ide prema predviđenim rokovima", rekao je Primorac i dodao kako i radovi u Splitu, Varaždinu i Osijeku idu predviđenom brzinom.

"Sva gradilišta idu po planu i svi će rokovi biti ispoštivani", rekao je Primorac.

Gradonačelnik Bandić predložio je da se, nakon što dvorana bude pod krovom, u dvorani sastanu "predstavnici Vlade, resornih ministarstava i Grada" kako bi se, kako je u šali rekao, na dužnosnicima provjerilo hoće li krov izdržati.

"Ako izdrži nas onda će biti sve u redu", našalio se Bandić i dodao kako je uz krov, jedan od razloga za susret i "semafor u Areni".

"Koristim nazočnost ministra Primorca da informira predsjednika Vlade da se sukladno sporazumu o financiranju (pola-pola) u ugovor unese i aneks o nabavci semafora, jer bez njega nema punog dojma. Jasno, poštujući postupak javne nabave".

Sve dvorane od 10 do 15 tisuća mjesta zbog potpunog ugođaja trebaju u centru imati semafor, kao što to imaju američke dvorane, dodao je Bandić.

Govoreći o samom tijeku radova, Bandić je rekao kako će se "pritiskati svaki dan da se sve napravi u roku".

Ministar Primorac i gradonačelnik Bandić zajednički su u Areni najavili održavanje malonogometne utakmice predstavnika Vlade i Grada Zagreba nakon svečanog otvaranja Arene, najvjerojatnije oko 20. prosinca.

Predsjednik Uprave "Ingre" Igor Oppenheim iznio je pregled dosadašnjih radova i rekao kako će krovište biti gotovo do konca rujna, a nakon što se ono u potpunosti natkrije uslijedit će radovi na unutrašnjem uređenju, postavljanje stolaca i montažne tribine.

Gradonačelnik Bandić obišao je i gradilište pristupnih cesta do dvorane i pritom rekao kako je vidljiv napredak u radovima u posljednjih tjedan dana.

Dodao je kako je najvažnije da se ne probiju rokovi. (HINA)

01.09.2008. 20:25:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh