« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
JEDNA SMJENA

Otvorenje trećeg trakta u MIOC-u

Primorac i Bandić došli su otvoriti 11 novih učionica XV. gimnazije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Vugrinec)
Više o

Milan Bandić

,

Dragan Primorac

,

MIOC

,

nove učionice

,

obnova škole

,

nastava u jednoj smjeni

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas su otvorili novosagrađeni treći trakt XV. gimnazije s 11 novih učionica i sedam kabineta pa će ta gimnazija u ovoj školskoj godini početi provoditi nastavu u jednoj smjeni.

Učenicima su na uporabu predali i suvremeno opremljenu računalnu radionicu, dar Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Olimpijcu pripala čast rezanja vrpce 

Vrpcu dograđena trećeg trakta XV. gimnazije svečano je prerezao učenik naraštaja 2007./2008. te dobitnik brončane medalje na ovogodišnjoj Matematičkoj olimpijadi u Madridu Melkior Ornik.

Dograđeni treći trakt, ukupne površine 1800 četvornih metara, obuhvaća prizemlje i kat. Za radove je grad Zagreb izdvojio gotovo 14,5 milijuna kuna, a počeli su 22. studenoga 2007.

Primorac je istaknuo kako obrazovanje definitivno postaje prioritet hrvatske države i da se tomu neizmjerno veseli. Dugo sam živio van i shvatio da neko društvo, pogotovo malena država, nema izgleda za opstanak ako ne postane lider u obrazovanju i znanosti, istaknuo je. Dodao je da danas Hrvatska ima 34.000 studenata više nego prije četiri godine, što je najveći porast u cijelom okružju. Poručio je da Hrvatska ne će stati dok 2010. ne bude najbolji i najkurentniji sustav obrazovanja u ovom dijelu Europe, te da je taj cilj realan.

Bolja efikasnost profesora i učenika

Naglasio je da je projekt u XV. gimnaziji primjer suradnje grada Zagreba i Vlade, uz niz drugih projekata, od vrtića, osnovnih škola, pa do sveučilišnih ustanova.

Gradonačelnik je istaknuo da je "ovo centar srednjoškolske izvrsnosti grada Zagreba". Rekao je da je sretan i ponosan da su treći trakt dogradili u rekordnu roku i da će od danas učenici XV. gimnazije imati bolje uvjete te uspjeh u karijerama.

Ravnateljica XV. gimnazije Veronika Javor istaknula je kako im je želja bila napraviti još jedan kvalitativan pomak u nastavi škole koja inače postiže izvrsne rezultate - dobiti treći trakt kako bi škola mogla početi raditi u jednoj smjeni. U školi se, kako je rekla, obrazuje 1270 učenika, a nastava se održava prema dvama jakim programima - nacionalni program prati plan prirodoslovno-matematičke gimnazije, a internacionalni prati plan International Baccalaureate Organisation. Uspjeh učenika i prolaznost na fakultetima je zavidna, 99 posto, a gotovo svi učenici završavaju fakultete, naglasila je Javor.

Primorac poručio: 'Pripazite u prometu!' 

Ministar Primorac jutros je nazočio početku nove školske godine u Osnovnoj školi "Vladimira Nazora" na Jordanovcu.

Pozvao je vozače da budu oprezni u prometu i čuvaju djecu. "Djeca trebaju imati apsolutan prioritet u prometu", rekao je, poručivši vozačima da je u pitanju njihova osobna odgovornost i kultura ako to ne uvažavaju. Pritom je napomenuo kako nema većeg blaga od hrvatske djece.

Ministar je školi darovao prijenosno računalo i projektor te razgovarao s učenicima drugog i trećeg razreda, poželjevši da budu marljivi i da dobro uče. (HINA)

01.09.2008. 14:38:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh